Παραδοχή-σοκ από την κυβέρνηση: «Σβήσαμε την ημερομηνία στο βίντεο γιατί ήταν λάθος»

05/02/2018
#

Παραδοχή-σοκ από την κυβέρνηση: «Σβήσαμε την ημερομηνία στο βίντεο γιατί ήταν λάθος»

 
 

Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτάει το χθεσινό βίντεο της αστυνομίας που διέρρευσε χθες από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών. Όπως είναι γνωστό στο βίντεο είχε σβηστεί η ημερομηνία και πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προχώρησε σε μια ομολογία:

«Ηταν λάθος η ημερομηνία, γι' αυτό σβήστηκε και η ώρα στο βίντεο», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός

Αυτή η ομολογία όμως είναι κρίσιμη διότι η ημερομηνία και η ώρα είναι ότι σημαντικότερο.

Άλλο πλήθος καταγράφεται στις 12 το μεσημέρι 2 ώρες πριν το συλλαλητήριο, άλλο στις 14:00 η ώρα όταν και ξεκίνησε, άλλο στις 16:00 και φυσικά άλλο στις 18:00 όταν και ο κόσμος αποχωρούσε.

Ακόμα και σε αυτό το βίντεο όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν πολλαπλάσιοι των 140.000 οι διαδηλωτές.  Εξαπλάσιοι τουλάχιστον. Εκτός από την πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτες όλες οι μεγάλες οδοί. Αυτό το κόλπο όμως με την ημερομηνία σημαίνει ότι ο κόσμος κάποια στιγμή ήταν ακόμα περισσότερος.

Ο υπουργός επέμενε ότι τα στοιχεία της αστυνομίας ήταν ακριβή αλλά δεν μπορούν να μεταπείσουν τα χιλιάδες μάτια των παρευρισκόμενων στο συλλαλητήριο και των τηλεθεατών που είδαν τα σχετικά πλάνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 140.000 διαδηλωτές, την ώρα που ακόμα και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές αμφισβητούν το νούμερο αυτό και διαψεύδουν.

Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, η Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο τραβηγμένο από το ελικόπτερο, όπου φαίνεται η διαδήλωση από ψηλά.

Στο βίντεο όμως, είναι σβησμένη η ημερομηνία και η ώρα που αναγράφεται πάνω αριστερά.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια φάση του συλλαλητηρίου καταγράφονται τα πλήθη.

Προσέρχονταν ή αποχωρούσαν οι διαδηλωτές; 

Το βίντεο τραβήχτηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής, ισχυρίστηκε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ενώ όπως δήλωσε η  ημερομηνία ήταν 01-01-2018, ήταν δηλαδή λάθος και γι' αυτό σβήστηκε από το σημείο εκείνο πάνω αριστερά στο βίντεο. 

«Εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο, ο κόσμος θα ήταν μέχρι τους Αμπελοκήπους», είπε ο κύριος Τόσκας που παραδέχθηκε επίσης ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα «επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι' αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα». 

Αμέσως μετά πάντως έσπευσε να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο και λάθος ότι έδωσα εγώ την εντολή να βγει το βίντεο, που τραβήχτηκε όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις».

«Την δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία», πρόσθεσε. 

 

pronews.gr