300.000 ευρώ ζητάει ο Σημίτης με αγωγή από Φιλιππάκη και “δημοκρατία”! Γιατί “θίχτηκε” …

14/04/2018
#

300.000 ευρώ ζητάει ο Σημίτης με αγωγή από Φιλιππάκη και “δημοκρατία”! Γιατί “θίχτηκε” …

 

Δεν βρήκε του γούστου του, όπως φαίνεται, δημοσίευμα της “δημοκρατίας” ο Κώστας Σημίτης και αποφάσισε να κάνει αγωγή στην εταιρεία “δημοκρατικός Τϋπος”, στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο, τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Χαβούτη.

Ο “εκσυγχρονιστής” πρώην πρωθυπουργός, που έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν, τείνει να αντιμετωπίζεται από ΜΜΕ και δημοσιογράφους ως “ιερό τοτέμ”. Τίποτα και κανείς δεν πρέπει να “μολύνει” την εικόνα του πάνσοφου σωτήρα που συστηματικά καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια που “επέστρεψε” (ή έστω προσπαθεί να επιστρέψει) στο πολιτικό σκηνικό. Για αυτό και επειδή οι αναφορές στο πρόσωπό του συνήθως είναι αρκούντως τιμητικές, φαίνεται ότι “ξενίζει” όταν υπάρχει κάποια που ξεφεύγει από αυτή την πεπατημένη…

Σύμφωνα με το zoornalistas, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός ζητάει από τους προαναφερθέντες 300.000 ευρώ και αξιώνει ένα χρόνο φυλάκισης αν δεν του καταβληθεί το ποσό, ενώ η αγωγή σχετίζεται με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Sihamosaurus Tsifoutius Chrimatistirious” στην στήλη «Περί Πωλητικής» του Π. Λιάκου της εφημερίδας «δημοκρατία».

Το επίμαχο δημοσίευμα, ξεκινάει σκωπτικά (αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του ενδημικού ερπετοειδούς “Sihamosaurus Tsifoutius Chrimatistirious”) και συνεχίζει στην έκφραση της γνώμης του συντάκτη ότι ο Σημίτης, ως πρωθυπουργός των Ιμίων, θα έπρεπε να περάσει από ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία και όχι να ευχαριστεί στη Βουλή τους Αμερικανούς την επόμενη μέρα.

Το αν συμφωνεί κανείς με την άποψη του συντάκτη ή όχι είναι υποκειμενικό. Το αν οι χειρισμοί του Σημίτη στο θέμα των Ιμίων ήταν το λιγότερο αμφιλεγόμενοι και είχαν ως αποτέλεσμα το “γκριζάρισμα” των Ιμίων που καλούνται να διαχειριστούν έκτοτε διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών και η σημερινή, μπορεί να θεωρείται επίσης υποκειμενικό. Αυτό που δεν θα έπρεπε να είναι υποκειμενικό αλλά αντικειμενική αλήθεια είναι το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να εκφράσει μία άποψη για ένα πρώην Πρωθυπουργό και τους χειρισμούς του σε ένα εθνικό θέμα, ειδικά όταν δεν περιέχονται υβριστικοί και δυσφημιστικοί χαρακτηρισμοί. Αυτά όμως είναι μάλλον “ψιλά γράμματα” στην Ελλάδα…