4ος Λαϊκός Αγώνας Παναγία Μερέντα (ΦΩΤΟ)

19/11/2017
# #

4ος Λαϊκός Αγώνας Παναγία Μερέντα (ΦΩΤΟ)

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Λαϊκός Αγώνας στο παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως και Εισοδίων της Θεοτόκου ή όπως αλλιώς λέγεται Παναγία Μερέντα σήμερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και κάτω από καταρρακτώδη βροχή για τέταρτη συνεχή χρονιά ο αγώνας δρόμου «Παναγία Μερέντα 2017» προς τιμήν της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου που η Εκκλησία μας εορτάζει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες ήταν δύο, 1 χλμ για παιδιά και 7χλμ για δρομείς και περιπατητές, ενώ παρά την καταρρακτώδη βροχή η συμμετοχή που αρχικά ήταν 600 άτομα τελικά συμμετείχαν οι 400.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που συμμετείχαν στα ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο με την ευλογία του οποίου γίνεται ο αγωνας, τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς επίσης την Ολυμπιακή Ομοσπονδία Ιππασίας και τον Ιππόδρομο Αθηνών που κάθε χρόνο υποστηρίζουν την διοργάνωση καθώς και την επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Μαρκοπούλου - Κουβαρά.

Μεγαλο ευχαριστώ στους τριάντα και πλέον εθελοντές της ενορίας μας και ιδιαίτερα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής τους κ. Γεώργιο Δράκο, Ιωάννη Μεθενίτη του Παναγιώτη, Ιωάννη Μεθενίτη του Χρήστου, Ιωάννη Αθανασίου και Σπυρίδωνα Δράκο.

Οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό Μετάλλιο και Δίπλωμα καθώς και Σάκκουλα με προϊόντα από τους χορηγούς της περιοχής μας.

Οι αγώνες δεν έχουν ανταγωνιστικό Χαρακτήρα αλλά συνδυάζουν την Θρησκευτική πίστη, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Δεν υπήρχε χρηματικό αντίτιμο αλλά όποιος ήθελε προσέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου αδελφότητας της Ενορίας.

Ηδη μαζεύτηκαν αρκετά τρόφιμα και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση.

Ευχαριστίες στον πρόεδρο π. Προκόπιο Ορφανό και στα μέλη της Φιλοπτώχου αδελφότητας για την συνεργασία και στην ΕΦΑΑΝΑΤ και την Προϊσταμένη κ. Λαζαρίδου καθώς και την κ. Χριστίνα Κατσαβού.

Ευχόμαστε η Παναγία μας να μας σκεπάζει με την χάρη της και του χρόνου να μας αξιώσει για την επόμενη διοργάνωση.