Απογοητευμένοι οι αγρότες από το ραντεβού με τους υπουργούς

15/02/2019
#

Απογοητευμένοι οι αγρότες από το ραντεβού με τους υπουργούς

Με άδεια χέρια έφυγαν οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική από τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη...

...τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, καθώς δεν καλύφθηκαν από τις προτάσεις που τους ανακοινώθηκαν.

«Φεύγουμε με άδεια χέρια. Ο,τι έχουν πει τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν βγαίνει με τίποτα» ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Τσώνης, αγρότης από την Επανομή. 

Ουσιαστικά, η απογοήτευση των αγροτών οφείλεται στο γεγονός ότι, αντί για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, άκουσαν μόνο δεσμεύσεις για παρεμβάσεις με χρονοδιάγραμμα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στο αγροτικό ρεύμα των γεωτρήσεων, λέγοντας ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, και πρόσθεσε: «Να δούμε με ποιον τρόπο -έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση- θα διασφαλίσουμε ότι για την απώλεια μίας ή δύο δόσεων δεν θα καταπίπτει η ρύθμιση». 

Παράλληλα, η κυβερνητική πλευρά αποφάσισε περαιτέρω κίνητρα για συμμετοχή των αγροτών στους συνεταιρισμούς. Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για πρωτοβουλία ενίσχυσης των ενεργειακών κοινοτήτων, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή των αγροτών σε αυτές θα παρέχει μείωση κόστους στην άρδευση έως και 50%. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει οποιαδήποτε επιδότηση από τους δασικούς χάρτες, κάτι το οποίο είχαμε δηλώσει εξαρχής» ανέφερε. Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης τόσο ο κ. Αραχωβίτης όσο και ο κ. Φάμελλος τόνισαν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δρομολογεί δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

DIMOKRATIANEWS.GR