Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την ''Κυρά των Αθηνών'' (ΦΩΤΟ)

20/02/2018
#
 

Φωτορεπορτάζ | Δήμητρα Παναγόπουλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η μνήμη της ''Κυράς των Αθηνών'' Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο​νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χυσόστομος, συλλειτουργούντος του επίσης νεοχειροτονηθέντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεώνος και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών από κάθε γωνία της Αθήνας συνέρρευσε και υπερπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο της Αγίας Φιλοθέης.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Θωμάς Συνοδινός στην ομιλία του βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε τόσο τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο όσο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, για την παρουσία τους και σε ένδειξη αγάπης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου δώρισε στον Μητροπολίτη Μάνης ένα Σταυρό ευλογίας και ένα εγκόλπιο, ενώ στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών δώρισε μια ποιμαντορική ράβδο.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και της λάρνακας της Αγίας Φιλοθέης προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, από τον Μητροπολιτικό Ναό στο σπίτι της Αγίας και το Μοναστήρι της στην Πλάκα.

Τέλος, μετά το πέρας της Λιτανείας ο π. Θωμάς Συνοδινός ευχαρίστησε τις μοναχές από τις Ιερές Μονές, Άξιον Εστί Βαρνάβα, Αγίου Ιωάννη Καρέα και Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, το Άγημα του πολεμικού Ναυτικού, τη φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, τις Δημοτικές αρχές καθαριότητος και πρασίνου,​ την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό σώμα για την συμβολή του στην περιφορά της Ιερής Εικόνος, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους του Ναού,​το σχολείο «Ελληνική παιδεία»,​καθώς και την Ευεργέτιδα του Μητροπολιτικού Ναού κα. Αναστασία Βράκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: