Ας τελειώσει κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι. Του Τζώρτζη

07/02/2018
#

Ας τελειώσει κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι.

 

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο του 2015, όταν και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, επιδεικνύοντας τον μανδύα της ηθικής, υποσχέθηκε ότι θα διαλευκάνει όλες τις σκοτεινές υποθέσεις που μάστιζαν τη χώρα, τα τελευταία χρόνια.

 

Και δεν ήταν λίγες.

 

Στη συνέχεια όμως και όταν ξεπεράσαμε την περίοδο όπου οι ''επαναστάτες με τα καθαρά χέρια'' έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό, ότι πρόκειται δηλαδή για επικίνδυνες και ακραίες μορφές, πρόθυμων διαχειριστών, που μοναδικό τους μέλημα είναι η παραμονή τους στην εξουσία, αποδείχθηκε πως τελικά τα ''αστραφτερά χέρια'', ήρθαν στην εξουσία, όχι για να διαλευκάνουν, αλλά για να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες.

 

Και μάλιστα με καταφανή ζημία για τη χώρα.

 

Ας τα δούμε όμως όλα ένα-ένα.

 

Θα θυμάστε βεβαίως πως την περίοδο που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, η ρητορική τους εμπεριείχε, πέραν του άλλου δρόμου, με το σκίσιμο των μνημονίων, αλλά και των διαφόρων παροχών που προέβλεπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μια σειρά.....διαλευκάνσεων.

 

Όπως για παράδειγμα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε, γιατί μπήκαμε στα μνημόνια, αλλά και το αν αυτός ο δρόμος αποτελούσε μονόδρομο.

 

Η εξεταστική αυτή έγινε, τελείωσε τον Αύγουστο του 2015, όμως ποτέ δεν ανακοινώθηκε το πόρισμα της, το οποίο εδώ και δυόμισι χρόνια αγνοείται.
Με αποτέλεσμα στην ουσία να κλείσει αυτό το ζήτημα, με τον καλύτερο τρόπο για τους ενόχους.

 

Η δεύτερη εξεταστική που προανήγγειλαν, αλλά και πραγματοποίησαν, ήταν αυτή της διερεύνησης του δημόσιου χρέους.
Συστάθηκε η επιτροπή δημόσιου χρέους, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους, στις 12-11-2015, ημέρα απεργίας των Μ.Μ.Ε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, ανακοινώνει ξαφνικά ότι αποφασίζεται η λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής.

 

Το γιατί, παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα.
Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ένα ξεκάθαρο κουκούλωμα.....

 

Και πάμε τώρα στα χρήματα τα οποία θα εξοικονομούσαν, για την πραγματοποίηση του μεγαλεπίβολου προγράμματος της Θεσσαλονίκης, χρήματα τα οποία θα προερχόταν και πάλι από τη διαλεύκανση σκοτεινών, σκανδαλωδών υποθέσεων.

 

Η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιαρνς, τα Panama Papers όπως και τα Paradise Papers, η επανεξέταση του σκανδάλου της Siemens, όπως και της υπόθεσης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, θα ήταν οι πηγές του χρήματος, που όχι μόνο θα υλοποιούσαν τα φιλολαϊκά σχέδια της συγκυβέρνησης τους αίσχους και της ντροπής, αλλά θα εξασφάλιζαν για τη χώρα ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο όπως προανήγγειλαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα, θα κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του χρέους της χώρας μας προς τους δανειστές.
Με παράλληλη τιμωρία όλων των ενόχων.

 

Φαίνεται όμως πως για μία ακόμη φορά, οι αντικειμενικές προθέσεις της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν πολύ πιο σκοτεινές, απ΄όλες τις υποθέσεις.
Αφού όλα τα προαναγγελθέντα σκάνδαλα έκλεισαν χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τη χώρα.
Πράγμα που σημαίνει πως τελικά οι πρόθυμοι διαχειριστές τα άνοιξαν, θέλοντας να τα κλείσουν οριστικά.

 

Σήμερα τους βλέπουμε ν΄ανοίγουν άλλη μία υπόθεση, όπου και σ΄αυτή την περίπτωση, οι προσδοκίες φαντάζουν μεγάλες.
Μιας και κάνουν λόγο, για ένα σκάνδαλο οικονομικό και πολιτικό.
Η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά αναφέρονται ως εμπλεκόμενα πρόσωπα, τόσο ''βαριά'' ονόματα.
Η χρονική στιγμή όμως η οποία και επελέγη ν΄ανοίξει αυτή η υπόθεση, σε συνάρτηση με την μέχρι και σήμερα συμπεριφορά των συγκυβερνώντων, σε αντίστοιχες υποθέσεις, μας κάνουν και είμαστε αρκετά έως πολύ επιφυλακτικοί.
Διότι τα δύο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την εθνομειοδοτική στάση τους, έχουν επιφέρει στους κυβερνώντες ένα τεράστιο πλήγμα.
Ένα πλήγμα που επειδή είναι ανεπανόρθωτο, γνωρίζουν πως ο μόνος τρόπος για να βγουν από τη δύσκολη θέση, είναι ν΄αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας και να επικεντρώσουν τα βλέμματα της κοινής γνώμης αλλού.

 

Βεβαίως, επειδή η εμπλεκόμενη εταιρία, η οποία και αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου, έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και σε άλλες χώρες, δεν αποκλείεται και δω να υπάρχει σκάνδαλο.

 

Εγώ, κατά την πάγια τακτική μου, ότι όλες οι υποθέσεις θα πρέπει να βγαίνουν στο φως, αλλά και με δεδομένη την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη, θα περιμένω την εξέλιξη της.

 

Η αλήθεια είναι ότι κρατάω μικρό καλάθι.
Γιατί όταν έχεις να κάνεις με αδίστακτους εθνομηδενιστές και με διαχειριστές που το παρελθόν τους μπορείς να το περιγράψεις μονολεκτικά, χρησιμοποιώντας τη λέξη ''μπουγάδα'', θα ήταν αφέλεια να έχεις προσδοκίες.

 

Τζώρτζης