Αυτοί που ακόμη πολεμούν τον Κ. Καραμανλή, προσπαθούν αγωνιωδώς να διασώσουν τον Παπανδρέου

03/12/2017
#

Αυτοί που ακόμη πολεμούν τον Κ. Καραμανλή, προσπαθούν αγωνιωδώς να διασώσουν τον Παπανδρέου...
Όλα πλέον είναι ξεκάθαρα...και τα πώς και τα γιατί...

Πλέον και ο πιο δύσπιστος έχει αντίληψη ως προς το ποιοί και πώς ευνόησαν την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία μέσα από τη λυσσαλέα επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, με κύριο μοχλό την παραπληροφόρηση και τη μηχανορραφία της κατευθυνόμενης σκανδαλολογίας. Είναι οι ίδιοι που «ξεφορτώθηκαν» μεν τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και την παγκόσμια απαξίωση
Τι υποκρισία, τι πολιτικός σκοταδισμός και κυρίως τι αντιπάθεια -αλλά και φόβος για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας- ως προς τον Κώστα Καραμανλή!
Και όμως μια απλή σύγκριση μεταξύ των δύο πολιτικών θα αρκούσε για να αναδείξει το αυτονόητο:

 Ο Κώστας Καραμανλής υπηρέτησε τον τόπο του, ιδίως στα εθνικά θέματα, αλλά και τη δημοκρατία. 
Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θυσίασε ασύστολα στο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών και συμφερόντων και το δημόσιο συμφέρον και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ο Κώστας Καραμανλής, το 1997, εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ με την πιο δημοκρατική διαδικασία που εφαρμόσθηκε ποτέ στο κόμμα του. 
Και μάλιστα έβαλε υποψηφιότητα στην κυριολεξία «συρόμενος» ύστερα από απαίτηση της πλειοψηφίας της βάσης και των βουλευτών της ΝΔ.
 Οδήγησε τη ΝΔ σε διαδοχικές εκλογικές νίκες, κυβέρνησε επί πεντέμισι χρόνια την Ελλάδα παίρνοντας ιστορικές εθνικές αποφάσεις.
 Και όταν ήλθε η ώρα της συντριπτικής ήττας, τον Οκτώβρη του 2009, ανέλαβε τις ευθύνες του και παραιτήθηκε αμέσως. Μολονότι ουδείς του το ζήτησε. Και δρομολόγησε τη διαδοχή του από τη βάση
Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004, και ενόψει της επερχόμενης εκλογικής συντριβής του ΠΑΣΟΚ πήρε, νύχτα, στην οδό Αναγνωστοπούλου το «δαχτυλίδι» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον καταρρέοντα και περίφοβο Κώστα Σημίτη.
 Ήταν μια απόδειξη της πιο αντιδημοκρατικής διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού κόμματος, που παρέπεμπε στην αλήστου μνήμης θεωρία του «κηπουρού» την εποχή των ανακτόρων. Άλλωστε η νοοτροπία των «κηπουρών» συνόδευσε τον Γιώργο Παπανδρέου και στην πτώση του, κατά τα λεγόμενα των στελεχών του.
Αφού μέσα σε δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου ρήμαξε την Ελλάδα και επειδή του διαμηνύθηκε ότι ήταν ανεπιθύμητος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αποκαθηλώθηκε. 
Προηγουμένως όμως έδωσε λυσσαλέα μάχη να παραμείνει στην εξουσία, προτείνοντας ως πρωθυπουργό ακόμη και τον Απόστολο Κακλαμάνη ή τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Πλήρης γελοιοποίηση της Ελλάδας και της δημοκρατίας μας, η οποία μας περιθωριοποίησε διεθνώς.
Σήμερα αντί να απολογείται στη Δικαιοσύνη, συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΝεοΠαΣΟΚ.
Και είναι η μεγάλη τραγωδία της Ελλάδας, διότι...
Αυτοί που ακόμη πολεμούν τον Κ. Καραμανλή, προσπαθούν αγωνιωδώς να διασώσουν τον Παπανδρέου...
Όλα πλέον είναι ξεκάθαρα...και τα πώς και τα γιατί...