Δημοσκόπιση: Ο Μητσοτάκης από διψήφιο προβάδισμα σε μονοψήφιο ενώ συνεχίζει να κολυμπά στο βούρκο του Σημίτη με τις εντολές Θεοδωρικάκου

25/11/2017
#

Δημοσκόπιση: Ο Μητσοτάκης  από διψήφιο προβάδισμα σε  μονοψήφιο ενώ  συνεχίζει να κολυμπά στο βούρκο του Σημίτη με τις εντολές Θεοδωρικάκου

 

Μονοψήφιο προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9% και Ποτάμι με 1%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου (αναγωγή) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία πρώτη φορά ξεπερνά το φράγμα του 10%, εμφανιζόμενη να αποσπά 12,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 43% των ψηφοφόρων απαντά «κανένας». Κυριάκος Μητσοτάκης (23%) και Αλέξης Τσίπρας (16%) συγκεντρώνουν αθροιστικά μικρότερο ποσοστό.