Έβγαλαν ανακοίνωση γιά τα Paradise Papers δείχνοντας ότι κάτι φοβούνται;;;;

06/11/2017
#

Μία ιδιαίτερα προσεκτική ανακοίνωση με σαφή πρόθεση για διαχωρισμό των εμπλεκομένων στα Paradise Papers  εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί στις λίστες της φοροαποφυγής ή φοροδιαφυγής έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία συνδέονται με offshore εταιρίες.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για έναν ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο επιδεικνύει ιδιαίτερη – σχεδόν ενοχική -σπουδή στο διαχωρισμό όσων – σύμφωνα με τα όσα τονίζει – «με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις νέες διεθνείς αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers. Στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της. Να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα. Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Με απλά λόγια καλούμε την Κυβέρνηση να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της». 

Με πληροφορίες από tribune.gr