Έφτασε ο Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική του συνάντηση με τον Κιμ

10/06/2018
#

Έφτασε ο Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική του συνάντηση με τον Κιμ

 

Στις 20.24 (τοπική ώρα) προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (Air Force One), σύμφωνα με το BBC.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη στη Σιγκαπούρη, όπου θα λάβει χώρα η σύνοδος κορυφής που θα έχει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Shangri-La, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ενώ αύριο Δευτέρα πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τις Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

Το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο στη διάρκεια των ετών στοίχισε στην Πιονγκ Γιάνγκ μια εντυπωσιακή σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ, θα βρίσκεται στο κέντρο όλων των συνομιλιών.

Στους αξιωματούχους που συνοδεύουν τον Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Νωρίτερα, εφθασε στη Σιγκαπούρη ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ασιατικής χώρας, Βιβιάν Μπαλακρισνάν, «καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 20 εκ. δολαρίων

Το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων για την ασφάλεια, αλλά κι άλλα έξοδα που είναι σχετικά με την διοργάνωση της ιστορικής διάσκεψης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, θα δαπανήσει η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λι Χσιέν Λούνγκ.

«Εάν με ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει αυτό… Θα σας έλεγα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

»Είναι πιθανό ότι ίσως ανακτήσουμε κάποιο μικρό μέρος του ποσού αυτού, αλλά νομίζω ότι είναι ένα κόστος που θέλουμε να πληρώσουμε και είναι η συνεισφορά μας σε μία διεθνή επιδίωξη, που είναι φανερό ότι εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λι.

tribune.gr