«Εγκλημα στο Κολωνάκι» κατά της Ν.Δ. Ολη η αλήθεια (και οι διάλογοι) για το ραντεβού Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη με «μενού» τις επόμενες εκλογές

16/04/2018
#

«Εγκλημα στο Κολωνάκι» κατά της Ν.Δ. Ολη η αλήθεια (και οι διάλογοι) για το ραντεβού Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη με «μενού» τις επόμενες εκλογές

NewDemocracy.gr

 

Ρεπορτάζ Νίκος Ελευθερόγλου

 

Οταν ο Γιάννης Μαρής έγραφε το μυθιστόρημα που έγινε και ελληνική ταινία «Εγκλημα στο Κολωνάκι», σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τη Νέα Δημοκρατία.

 

Εξάλλου, το κόμμα ιδρύθηκε πολλά χρόνια μετά (16, για την ακρίβεια) το 1959, όταν άρχισε να δημιουργείται η ταινία. Φαίνεται όμως ότι 59 χρόνια αργότερα από αστυνομικό μυθιστόρημα έμελλε να γίνει πολιτικό. Το μόνο κοινό στις δύο ιστορίες ήταν το Κολωνάκι.

 

Και θύμα αυτή τη φορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται ότι κάποιοι εγκέφαλοι έχουν αποφασίσει να το μεταλλάξουν, «δολοφονώντας» πολιτικά τα ιστορικά στελέχη του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις, που έχουν συζητηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., να μην είναι υποψήφιοι όλοι οι διατελέσαντες αρχηγοί. Δηλαδή και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

 

Ηταν Μεγάλη Τρίτη μεσημέρι και στις εκκλησίες ψαλλόταν το τροπάριο της Κασσιανής, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνούσε την πόρτα γνωστού εστιατορίου του Κολωνακίου για να κάνει ακόμη ένα ραντεβού με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

 

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα περιελάμβανε το «μενού» της συνάντησης. Και αυτό γιατί ο δεύτερος, ανυποψίαστος για όσα είχε στο μυαλό του ο πρώτος, όταν του είπε να τα πουν από κοντά, είχε πάει στη συνάντηση ως συνήθως με πολιτική ατζέντα.

 

Τι περίμενε Αυτή περιείχε το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, την επιτροπή εκλογικού αγώνα και τις εξελίξεις τόσο στα εθνικά όσο και στα εσωκομματικά.

 

Ο Μεϊμαράκης πίστευε ότι και στις δύο θέσεις θα μπορούσε να προσφέρει με την εμπειρία του στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και με την αποδοχή που απολαμβάνει από όλες τις πτέρυγες της παράταξης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τον «πάγωσε» λέγοντάς του ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος, θα αναλάβει και πρόεδρος του Εκλογικού Αγώνα και πιθανόν και του Συνεδρίου! Η κουβέντα κυλούσε «παγωμένα» έπειτα από αυτό, αλλά δεν σταμάτησε σε αυτή την απόφαση.

 

Οπως έκανε και σε άλλες συναντήσεις που είχαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο τραπέζι το θέμα της ανανέωσης του ψηφοδελτίου του κόμματος. Είχε προηγηθεί το «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη μέσω συνέντευξης σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Εκεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τού απάντησε χωρίς περιστροφές: «Εχεις 75 βουλευτές. Αντε και καμιά δεκαριά επιλαχόντες. Σύνολο 85.

 

Εχεις ακόμη 400 θέσεις για να βάλεις δικούς σου υποψηφίους και να περάσεις το μήνυμα που θες για ανανέωση».

 

Ο Μητσοτάκης όμως επέμεινε.

 

Ο Μεϊμαράκης τού απάντησε ότι πρέπει να παντρέψει το παλιό με το νέο και όχι να προχωρήσει σε επιλογές που θα στείλουν λανθασμένο μήνυμα.

 

Ο ίδιος, μάλιστα, του είπε ότι αυτός παραμένει απλώς στρατιώτης και θα βοηθήσει το κόμμα από όποια θέση αποφασίσει ο Μητσοτάκης. Του είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες. Τον έχω κάνει τον κύκλο μου. Εγινα αρχηγός του κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Εαν δεν θέλεις να είμαι στα ψηφοδέλτια, να μου το πεις».

 

Και ενώ περίμενε να ακούσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είναι αυτονόητο ότι θα είναι πάλι υποψήφιος, μια και μπροστά της η Ν.Δ. έχει μια δύσκολη μάχη, τον άκουσε να του λέει: «Σε ευχαριστώ που με διευκολύνεις, σε τιμά αυτή σου η απόφαση.

 

Κρίμα που δεν το σκέφτονται έτσι κι άλλοι»! Αιφνιδιασμένος, ο Μεϊμαράκης τού έκοψε κάθε κουβέντα για «χρύσωμα του χαπιού» με άλλες προτάσεις και του απάντησε: «Με βάλεις δεν με βάλεις στο ψηφοδέλτιο, εγώ θα τρέξω για την παράταξη».

 

Λίγες ώρες μετά άρχισαν οι διαρροές σε επιλεγμένα μέσα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποστρατείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που τάχα μάζεψε με «κύκλους» και όχι επισήμως η Ν.Δ.!