Ένα έργο πνοής στην Αττική από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

08/05/2019
# #

Ένα έργο πνοής στην Αττική από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

 

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τον θεμέλιο λίθο σε ένα έργο πνοής για την πόλη της Νέας Ιωνίας και την ευρύτερη περιοχή έθεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, της Περιφερειάρχου Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου, επισήμων και κατοίκων της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι "είναι μια ιστορική στιγμή για την Νέα Ιωνία, αφού είναι ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής σε όλα τα επίπεδα".

"Ευχαριστώ πολύ όλους όσους βοήθησαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ, και θα έλεγα ότι αυτό το έργο είναι ένα θαύμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Το «Ιωνικό Κέντρο», ένα πολυδιάστατο σημείο αναφοράς με προτεραιότητα στο «πράσινο» και το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αναψυχή χιλιάδων νέων ξεκινά να οικοδομείται.

To Ιωνικό Κέντρο θα ανεγερθεί στη συμβολή της Λεωφ. Ηρακλείου και της οδού Αλ. Παπαναστασίου, έναντι ΗΣΑΠ Περισσού, και σήμερα τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του.

Το «Ιωνικό Κέντρο» αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και θα αποτελέσει ένα θεματικό πάρκο εντός του αστικού ιστού με κύριο στοιχείο την αναφορά στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Στην μεγάλη του έκταση θα δημιουργηθεί ένας χώρος λατρείας, παιδείας, ιστορικής αναφοράς, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Ένα σημείο που θα φιλοδοξεί να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος πρασίνου θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.