Επικυρώθηκε και με τη σφραγίδα του Άρειου Πάγου η ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

09/06/2018
#

Επικυρώθηκε και με τη σφραγίδα του Άρειου Πάγου η ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

 NewDemocracy.gr

''Η δικαιοσύνη αν και τυφλή βλέπει  και στο σκοτάδι''.....!!!!!

 

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

 

"Επικυρώθηκε" από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή 2 ετών φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

 

Το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών (πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί) από το Εφετείο. Έτσι, η ποινή του έγινε αμετάκλητη παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την "αθώωσή" του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργίου έχει μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα: θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.