Επιμένει για εμπλοκή ιδιωτών στο Ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

#

Επιμένει για εμπλοκή ιδιωτών στο Ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάγκη εμπλοκής των ιδιωτών στο ασφαλιστικό σύστημα που θέλει να εφαρμόσει, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

«Το ασφαλιστικό σύστημα μετά την αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος. Εισηγούμαστε, λοιπόν, την ανάγκη ο δεύτερος πυλώνας του Ασφαλιστικού να πάρει τη μορφή ενός προσωπικού κουμπαρά» τόνισε κατά τη συνάντησή του στα γραφεία της Ν.Δ. με κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ), εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, αλλά το προσωπικό πρόβλημα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα δεν θα πρέπει να γίνει πρόβλημα της χώρας». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για τη χώρα και για όλες τις επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια τακτική» είπε. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να έχει σειρά συσκέψεων με τους παραγωγικούς και τους επαγγελματικούς-επιστημονικούς φορείς της βορείου Ελλάδος. Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης του Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, σημείωνε: «Εμείς λέμε ότι θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε δεσμευτεί, γι' αυτό λέμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε τις αγορές πως μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να απελευθερώσει επιτέλους την οικονομία».