Επίσκεψη Πάιατ στο σπίτι του Καραμανλή, με ύμνους για την κληρονομιά του Εθνάρχη

14/04/2019
#

Επίσκεψη Πάιατ στο σπίτι του Καραμανλή, με ύμνους για την κληρονομιά του Εθνάρχη

 

Τη γενέτειρα του Εθνάρχη, την Πρώτη Σερρών, επισκέφθηκε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ξεναγήθηκε στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκε στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον ρόλο που διαδραματίζει μέχρι σήμερα η πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της βόρειας Ελλάδας και η ανάπτυξη τομέων της οικονομίας, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, ο αγροτοδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός. Συζήτησαν επίσης για το πρόγραμμα της Ν.Δ. για τις υποδομές. 

Στο βιβλίο επισκεπτών ο κ. Πάιατ έγραψε: «Αποτελεί μεγάλη μου τιμή να επισκέπτομαι τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός “γίγαντα” της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος έκανε τόσο πολλά για να ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωατλαντική μας κοινότητα, και ο οποίος έχαιρε σχέσεων με γενεές Αμερικανών ηγετών. Και αποτελεί πάντα χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία!»

Σημειώνεται ότι ο κ. Πάιατ είχε εκφράσει την επιθυμία γι' αυτή την επίσκεψη από το καλοκαίρι του 2017 σε κατ' ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Με πληροφορίες από dimokratianews.gr