Εσπερινός Εγκαινίων Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής στο Ν. Ψυχικό (ΦΩΤΟ)

18/11/2017
#
 

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής στην ενορία της Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Στα πλαίσια των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η υποδοχή αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πονολυτρίας, πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες και των Ιερών Λειψάνων.

Την πάνσεπτη εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και την υποδέχθηκε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό συνοδευόμενα από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, από τμήμα προσκόπων, και πλήθους πιστών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού.

Η Εικόνα τοποθετήθηκε στο μέσον του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών και ακολούθησε ο Εσπερινός των Εγκαινίων χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Να σημειωθεί ότι το αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Πονολυτρίας προσέφερε ο Σεβασμιώτατος ως δώρο στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής.

Να αναφερθεί ότι στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, πρώην Δήμαρχοι, η σύζυγος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κα Βλασία Παυλοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Αικατερίνη Αλεξοπούλου και εκλεκτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, αναφέρθηκε στον συμβολισμό των εγκαινίων και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τον Σεβασμιώτατο για την δωρεά της πανσέπτης Εικόνας της Παναγίας της Πονολυτρίας αλλά και για την παρουσία του στα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής.

Αμέσως μετά ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιερού Ναού τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, τον Δήμαρχο κ. Παντελή Ξυριδάκη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να χοροστατήσει στον εσπερινό των εγκαινίων και ζήτησε από τον εκπρόσωπο Αρχιμ. Νεκτάριο Τσολίδη να μεταφέρει τον σεβασμό και την αγάπη του στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές πηδαλιουχεί το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας με σοφία και σύνεση.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την τιμητική διάκριση και τα εγκωμιαστικά του λόγια.

''Τα Εγκαίνια κάθε Ναού εμπεριέχουν βαθύτατους συμβολισμούς, οι οποίοι αφορούν κυρίως εμάς. Το σύνθημα είναι να γίνουμε καινούριοι άνθρωποι, αυτό σημαίνει εγκαίνια, κάτι γίνεται καινούριο'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Μέσα σε έναν κόσμο που έχουν περισσέψει οι παλαιοί άνθρωποι τα εγκαίνια μας υπενθυμίζουν τον δρόμο και μας δείχνουν τον τρόπο και ενώπιον μας θέτουν την ευθύνη μας να αξιοποιήσουμε την Χάρη του Θεού με την οποία ο άνθρωπος γίνεται καινούριος''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: