ΓΙΑΤΙ «ΝΑΙ» ΣΤΗ Ν.Δ.

06/02/2019
#

ΓΙΑΤΙ «ΝΑΙ» ΣΤΗ Ν.Δ.

 

Οι «γαλάζιες» δεσμεύσεις μετά τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ

Από τον

Κώστα Κατσαφάδο*

Ηαντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει. Οσα παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, με τους βουλευτές-μαριονέτες ενός συστήματος που καταρρέει, επιβεβαιώνουν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, που χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχε τα ψέματα, τον λαϊκισμό, την επιστροφή ενός άρρωστου κομματισμού. Η δική μας ευθύνη σε αυτή την πορεία προς τις κάλπες είναι να δώσουμε απάντηση στους πολίτες στο ερώτημα γιατί πρέπει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας με την ψήφο τους τέλος στον θεσμικό και κοινωνικό κατήφορο που βιώνει η χώρα μας. 

Δεν θα αναφερθώ στα ολέθρια σφάλματα της απερχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα στα εθνικά θέματα, που οδήγησαν στον ντροπιαστικό και εθνικά επιζήμιο συμβιβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών - ένα εθνικό έγκλημα που ακόμη δεν έχουμε δει το βάθος του, μια και η κυβέρνηση Τσίπρα τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει σχεδόν τίποτε. Ούτε στο ότι τον κ. Τσίπρα τον υποδέχτηκε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν με την επικήρυξη των 8 στρατιωτικών οι οποίοι έχουν πάρει άσυλο στη χώρα μας, χωρίς ο Ελληνας πρωθυπουργός να ακυρώσει επιτόπου την επίσκεψή του. Σήμερα θα αναφερθώ στις δεσμεύσεις της Ν.Δ. που αφορούν την κοινωνία, η οποία, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, συνεχίζει να δοκιμάζεται και να υποφέρει. 

Αναφέρομαι στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα πρέπει γρήγορα να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Ξέρουμε ότι ένας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αμείβεται σήμερα με λιγότερα από 330 ευρώ τον μήνα. Νιώθει ανασφάλεια, φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του, σιωπά, συχνά δουλεύει περισσότερες ώρες από το κανονικό ωράριο, σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που του αρμόζουν. Και γι’ αυτούς, τους πιο αδύναμους, τους πιο απελπισμένους συμπολίτες μας, τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα με αυτήν την κυβέρνηση.

Θα γίνουν χειρότερα όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και δεν δημιουργεί ένα περιβάλλον που θα αλλάξει το μείγμα της πολιτικής, με μείωση φόρων και εισφορών, ώστε να αυξηθεί τελικά το διαθέσιμο εισόδημα, το καθαρό ποσό που μένει στην τσέπη των εργαζομένων. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι η ζωή των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη σε όλα τα πεδία πολιτικής: από τη φορολογία (μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%) μέχρι την υλοποίηση μιας κοινωνικής πολιτικής που θα εμπεριέχει το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τη δέσμευσή μας να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, το βοήθημα των 2.000 ευρώ που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στη χώρα. 

Οι προτάσεις μας για την ασφάλεια, για ασφαλείς γειτονιές, για το περιβάλλον, για την Παιδεία, για το ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα δείχνουν μια άλλη στρατηγική αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτοί είναι επιγραμματικά μερικοί από τους λόγους που δίνουμε απάντηση στο ερώτημα γιατί οι πολίτες πρέπει να πουν «ναι» στη Ν.Δ. στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων