Η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές: Μεγάλη πρώτη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

21/04/2018
#

Η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές: Μεγάλη πρώτη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί η ανακοίνωση του καθεστώτος της Βορείου Κορέας ότι τερματίζει τις πυρηνικές δοκιμές.

«Τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας επέτρεψαν στη χώρα να εξασφαλίσει στρατηγική σταθερότητα και ειρήνη, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο ηγέτης της Βορείου Κιμ Γιόνγκ Ουν. Σ

ύμφωνα με τον Κιμ: “Από τις 21 Απριλίου 2018, οι πυρηνικές δοκιμές και οι δοκιμές των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα τερματιστούν”. Η αναφορά του έγινε στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κορέας (WPK).

“Το πυρηνικό κέντρο δοκιμών της Βόρειας Κορέας θα τερματίσει τη λειτουργία του προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της αναστολής πυρηνικών δοκιμών”, πρόσθεσε το πρακτορείο KCNA.

Ανακοινώνοντας τη νέα πορεία της χώρας, το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα “δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα, εκτός εάν υπάρχει πυρηνική απειλή ή πυρηνική πρόκληση στη χώρα μας και σε καμία περίπτωση δεν θα πολλαπλασιάσουμε πυρηνικά όπλα και πυρηνική τεχνολογία”.

Πηγή:hellasjournal.com