Η «εκδίκηση» της Θεσσαλονίκης

09/09/2017
#

Παλαιότερα ,η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),ήταν μια μεγάλη «φιέστα «. Ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός της χρονιάς. Είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στον Ελληνικό λαό και να ξεδιπλωσουν το πολιτικό τους όραμα και τις προτάσεις τους ,για την πορεία και το μέλλον της χώρας. .
Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το «λεφτά υπάρχουν» και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «του ΣΥΡΙΖΑ και του ΤΣΊΠΡΑ , ΌΛΑ άλλαξαν….
Οι πολίτες δυσαρεστημένοι ,θυμωμένοι, απογοητευμένοι και οργισμένοι ,ΔΕΝ δίνουν πλέον βάσει στις ψεύτικες υποσχέσεις και εξαγγελίες…. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα,θάφτηκαν μαζί με τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι θα σκίσει τα ΜΝΗΜΌΝΙΑ, θα διαγράψει μονομερώς το δημόσιο χρέος,θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 751 Ευρώ,θα επαναχορηγουσε τη 13η σύνταξη,θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, ΘΑ ,ΘΑ ,ΘΑ, ΘΑ …..
Πριν απ αυτόν, ήταν ο ΓΑΠ , που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν..»
Σε αντίθεση μ αυτούς , ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , εξήγγειλε τριετή λιτότητα και περιοριστική δημοσιονομική πολιτική …… Και φυσικά, καταψηφίστηκε….
Τώρα είναι η ώρα και πάλι της Θεσσαλονίκης….. Τώρα ο λαός περιμένει με αγωνία , να ακούσει τις μεγάλες αλήθειες….. Πού βρισκόμαστε, πού πάμε, πώς θα πάμε…
Όλοι αναριωτιουνται: Θα τελειώσει, επιτέλους ,ο κατήφορος για την πατρίδα μας; Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ; Υπάρχει προοπτική; Υπάρχει ΦΩΣ στον ορίζοντα; Θα έχουν τέλος οι περικοπές μισθών και συντάξεων;
Θα έχουν τέλος οι συνεχείς αυξήσεις των φορολογικών βαρών μισθωτών,συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών;
Και περιμένουν ΑΛΉΘΕΙΕΣ…… ΜΌΝΟ ΑΛΉΘΕΙΕΣ…
Τέλος στις ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΑΥΤΑΠΆΤΕΣ…..Νισαφι ,πια….
Ο κ. Αλέξης ΤΣΊΠΡΑΣ ,είναι ήδη ο ΜΑΚΡΟΒΙΌΤΕΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ…..
Τα ΈΤΑΞΕ ΟΛΑ (για να πάρει την εξουσία) , ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΌΛΑ…. (στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και….. διεθνείς τοκογλύφους…)…… . Πρόλαβε κι ψήφισε ήδη δύο μνημόνια και ετοιμάζεται για το «τρίτο αριστερό…»..
Και φυσικά τα πήρε, ΌΧΙ σπ τους πλούσιους ή τους φοροφυγάδες, αλλά απ τους συνήθεις υπόπτους: μισθωτούς και συνταξιούχους…. Ακόμη κι απ τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ……
Τώρα,που ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη,ας αποβάλει τη μάσκα του «λαϊκισμού » και ας πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό….
Ας ζητήσει ταπεινά συγγνώμη απ τους πολίτες ,κι ας μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και ειλικρίνειας…. Ίσως, είναι ο μοναδικός δρόμος για αυτόν…. Η ευαγγελική οδός «της Μετανοίας..».
Κι ας μην καθησει δίπλα – δίπλα με τον λαλίστατο ,αυθαδη και προκλητικό κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ….. Γιατί
τα προεκλογικά του και εν γένει πεπραγμένα ,απο τη θητεία του σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ , τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος και το νομικό του «έκτρωμα «για το συνταξιοδοτικό, τον έχουν καταστήσει κόκκινο πανί για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες…..
Ο χρόνος για τον ΤΣΊΠΡΑ,μετράει αντίστροφα…. Όλα τα ωραία,έχουν ένα τέλος…. Το ωραίο του ταξίδι στην εξουσία,τελειώνει….Τουλάχιστον,έστω και τώρα, ας φανεί γενναίος και πατριώτης. Ας βάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, πανω απο το κόμμα και τους συντρόφους του……» Αρχή, άνδρα δεικνυσι….»

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

(Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα The Hellenic Mail)

tameteora.gr