Ισχυρή νεροποντή που έφερε και χαλάζι μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε «ποτάμι»

10/05/2018
#

Ισχυρή νεροποντή που έφερε και χαλάζι μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε «ποτάμι»

 

Δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», κυκλοφοριακά προβλήματα, συνθέτουν την εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την πόλη νωρίς το μεσημέρι. 

Η καταιγίδα, εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και χαλαζόπτωση. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών. To νερό υπερχείλισε στα πεζοδρόμια, ενώ σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε στον Λευκό Πύργο για τον απεγκλωβισμό επισκεπτών , καθώς λόγω της συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική είσοδο δεν κατέστη εφικτό να εξέλθουν. Επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας και Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι τελικά βγήκαν από ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του. 

Στο μεταξύ, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο Ιερός Ναός Της Του Θεού Σοφίας, καθώς, πλημμύρισε το εσωτερικό του.

Προβλήματα αντιμετώπισε η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο σε οδικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (στην ανατολική και τη δυτική πλευρά).  Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει. Δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων κατεγράφη και στην περιφερειακή οδό, μία από τις πιο βασικές οδικές «αρτηρίες»,εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της χαλαζόπτωσης.