Κάλεσμα Βενιάμη στους πλοιοκτήτες να εγγράψουν πλοία στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

10/02/2019
#

Κάλεσμα Βενιάμη στους πλοιοκτήτες να εγγράψουν πλοία στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Τη συνέχιση της υποστήριξης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από τους Έλληνες πλοιοκτήτες ζήτησε ο πρόεδρός της, Θεόδωρος Βενιάμης, στη διάρκεια της ομιλίας του στη ΓΣ. Και τόνισε ότι «η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών,

με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της το 1916, είναι εχέγγυο της ομοψυχίας του κλάδου μας».

«Έχοντας ολοκληρώσει την παράθεση των πεπραγμένων του έτους που πέρασε, θα ήθελα να σας ζητήσω θερμά να συνεχίσετε την υποστήριξή σας στην Ένωσή μας, καθώς και να ενισχύσετε περαιτέρω, ηθικά και υλικά, τη συμμετοχή σας στο έργο της με την εγγραφή περισσότερων πλοίων τόνισε ο Θ.Βενιάμης:

«Ένα έργο πολυδιάστατο και ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω του θεσμικού της ρόλου ως το αντιπροσωπευτικό, εντός και εκτός της πατρίδας μας, όργανο της ναυτιλίας των Ελλήνων:

· Της ναυτιλίας μας που αποτελεί για την πατρίδα αναμφισβήτητο εθνικό κεφάλαιο στρατηγικής, οικονομικής και κοινωνικής διάστασης.

· Της ναυτιλίας μας που παραμένει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της, αν και διαπρέπει εκτός αυτού.

· Της ναυτιλίας μας που εκπροσωπεί το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και άνω του 50% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συνέχισε: 

«Υπηρετώντας την Ένωσή μας από την τιμητική θέση του Προέδρου τα τελευταία 10 χρόνια και έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής το 1987, θέλω  να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΕΕ αποτελεί καταφανή και έμπρακτη απόδειξη της δύναμης της συλλογικότητας και της ενότητας ενός δυναμικού, επιχειρηματικού κλάδου.

Ο καθένας μας ως επιχειρηματίας επιδιώκει την προσωπική επιτυχία και κερδοφορία, αλλά όλοι μαζί, μέσω της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, επιδιώκουμε το κοινό συμφέρον των πολλών και μοιραζόμαστε όλοι μαζί την εθνική υπερηφάνεια των διακρίσεων της ναυτιλίας μας. Και με την ενότητα αυτή έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε σε πληθώρα προκλήσεων σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, και να διατηρούμε την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη.

Και είμαι βέβαιος ότι όπως η μακρά ναυτική μας παράδοση αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της ναυτιλίας μας, έτσι και η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της το 1916, είναι εχέγγυο της ομοψυχίας του κλάδου μας».

newmoney.gr