Κάποιοι αγοράζουν το λάθος βιβλίο «Fire and Fury» και παραπονιούνται ότι δεν γράφει για τον Τραμπ (αφού αφορά τον Β' Παγκόσμιο)

13/01/2018
# #

Κάποιοι αγοράζουν το λάθος βιβλίο «Fire and Fury» και παραπονιούνται ότι δεν γράφει για τον Τραμπ (αφού αφορά τον Β' Παγκόσμιο)

Καθόλου Έξυπνη Αγορά

NewsroomHuffPost Greece

 

Το «Fire and Fury: Inside the Trump White House» («Φωτιά και Οργή», του Μάικλ Γουόλφ) που κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα, έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη -και πονοκέφαλο στον Τραμπ- καθώς αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη ζωή του στον Λευκό Οίκο.

Υπάρχει ένας άνθρωπος όμως που στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός από την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου.

Ο Randall Hansen είναι συγγραφέας που το 2009 είχε γράψει το βιβλίο «Fire and Fury: The Allied Bombing of Germany, 1942-1945» (Φωτιά και Οργή: Οι Βομβαρδισμοί των Συμμάχων στη Γερμανία, 1942-1945). Οι πωλήσεις του βιβλίου του έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, επειδή οι ενδιαφερόμενοι για τη διακυβέρνηση του προέδρου της Αμερικής κάνουν τη λάθος αγορά.

Ο Hansen, Καναδός πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, είχε συναντήσει επιτυχία με το βιβλίο του όταν πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 8 χρόνια, αλλά καθώς έχει περάσει πολύς καιρός, εύλογα οι πωλήσεις του είχαν πτωτική πορεία.

COVER

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Randall Hansen με τον τίτλο «Fire and Fury» για τον βομβαρδισμό της Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Όπως είπε στη Washington Post, αστειευόταν με συναδέλφους του για τον κοινό τίτλο που μοιράζεται με το διάσημο βιβλίο για τον πρόεδρο Τραμπ, ωστόσο δεν είχε φανταστεί ότι θα επηρρέαζε τη δική του πορεία. Μια επίσκεψη στο Amazon ωστόσο, του έδειξε ότι εν μια νυκτί, οι αγορές του βιβλίου του είχαν αυξηθεί τόσο, που είχε μπει στη λίστα των best-sellers.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις κριτικές που έλαβε το βιβλίο του Hansen για τον βομβαρδισμό της Γερμανίας, ήταν και μία που έλεγε: «Δεν διάβασα τίποτε για τον Πρόεδρο Τραμπ! Δεν ξέρω γιατί οι Δημοκρατικοί είναι τόσο χαρούμενοι με αυτό το βιβλίο και το έχουν κάνει τόσο μεγάλη υπόθεση».