Καταγγελία Βρετανού ευρωβουλευτή: Μυστικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για να κατεβάσει η Ε.Ε. κοινή Ολυμπιακή ομάδα!

26/12/2017
#

Καταγγελία Βρετανού ευρωβουλευτή: Μυστικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για να κατεβάσει η Ε.Ε. κοινή Ολυμπιακή ομάδα!

 

 

Σε αποκαλύψεις προχώρησε Βρετανός ευρωβουλευτής  αναφορικά  με τις μυστικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου οι χώρες μέλη της Ε.Ε. να πηγαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως  μια αποστολή καταργώντας έτσι τις εθνικές συμμετοχές.

Ο ευρωβουλευτής Bill Etheridge δήλωσε πως οι συζητήσεις για την συμμετοχή με μια αποστολή των χωρών της Ε.Ε. έχουν φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο, γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και ο στόχος είναι η Ε.Ε. να στείλει μια ομάδα αθλητών στους Ολυμπιακούς του 2036.

Ο Etheridge δήλωσε πως αυτό γίνεται για να καταργηθούν οι εθνικές συμμετοχές και να καταστραφεί η εθνική ταυτότητα των χωρών της Ένωσης.  

«Έχουν υπάρξει αρκετές συζητήσεις για το θέμα αυτό μεταξύ πολλών ευρωβουλευτών και πολλοί το σκέφτονται σοβαρά. Χρησιμοποιούν τον όρο “αλληλεγγύη”, που είναι κώδική λέξη για να γίνει η Ένωση πιο στενή. Ουσιαστικά πρόκειται για υλοποίηση του σχεδίου τους για την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», είπε ο Etheridge για να συνεχίσει:

«Είμαι σίγουρος πως πολλοί από αυτούς ζηλεύουν την επιτυχία της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς του 2012 και του 2016 και θέλουν ένα κομμάτι από αυτό. Είναι μια ακόμη τρελή προσπάθεια της Ε.Ε. να καταστρέψει την εθνική ταυτότητα των κρατών».

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph οι συζητήσεις γίνονται σε ανεπίσημο, ακόμη , επίπεδο και δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση ακόμη στους επίσημους διοργανωτές.

Στους Ολυμπιακούς του 2016 η βρετανική Ολυμπιακή ομάδα  ήρθε δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, με 27 χρυσά μετάλλια η Γερμανία είχε έρθει 7η με 17, η Γαλλία δέκτη με 10 και η Ιταλία 9η με εννέα χρυσά.