Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα

03/09/2017
#

Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα 

 

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με λαμπρότητα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.Καλλίνικος και συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Μητροπολίτης Ύδρας κ.Εφραίμ.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Υδρας μαζί με δεκάδες κόσμου από το νησί και από όλο τον κόσμο όπου προσήλθαν για να συνεορτάσουν την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.Καλλίνικος όπου αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου αναφέροντας αποσπασματικά περιστατικά από την ζωή του Αγίου Νεκταρίου τονίζοντας ¨Ζούμε το Θαύμα αυτού του ανθρώπου που δεν είναι πιά εδώ σωματικά αλλά πνευματικά και έτσι όπως ο Άγιος και εμείς, πρέπει να γίνουμε παιδιά του Θεού με τις δυνάμεις του Θεού. Ο Άγιος ήταν ένας άνθρωπος που μπορούμε να αγκαλιάσουμε και να σκουπίσει τα δάκρυα μας. Ο Άγιος έζησε το θαύμα, αυτό το θαύμα του να ξεπερνάς τον εαυτό σου και αυτό είναι που πρέπει να ζητήσουμε από τον Άγιο, το θαύμα της μεταλλαγής μας.¨

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος σημείωσε "Όλα τα πέρατα της Οικουμένης τρέχουν να προσκυνήσουν τον Άγιο και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες ζούμε έρχεται ο Άγιο να μας θυμίσει πως δεν πρέπει να φοβηθούμε την φτώχεια την στεναχώρια και τις ασθένειες αλλά αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι η στεγνή καρδιά".

Πρίν την έξοδο της Τιμίας Κάρας του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας εντός του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.Εφραίμ ευχαρίστησε του Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως του να συμμετάσχουν των ακολουθιών προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και τους ευχήθηκε ο Άγιος να τους δίνει δύναμη.

Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η έξοδος και η Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού παρουσία της Μπάντας του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας, των Ιερόπαιδων του Ιερού Ναού καθώς και πλήθους κόσμου όπου κατέκλυσαν το προαύλιο του Ναού.