Λαμπρός εορτασμός της Κυριακής των Βαΐων στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

#

 

Μητρόπολη | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, τον νέο Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θωμά Συνοδινό και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο νέος Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την εκλογή του στην θέση του Ιεροκήρυκα αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Κυριακής των Βαΐων.

''Ο Χριστός είναι η προσδοκία πάντων των λαών. Η υπαρξιακή μας αναζήτηση πρέπει να έχει προοπτική και να μην μας στρέφει προς το παρελθόν, αλλά να βρούμε τον Χριστό και να τον ακολουθήσουμε'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου ''ΕΛΠΙΔΑ''.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε την εκλογή του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη στην θέση του νέου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Μητροπολιτικού Ναού και του ευχήθηκε ο Θεός να του δωσει δύναμη, φώτιση, υγεία ώστε ο καθαρός και θεολογικός του λόγος να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα προσωπικά μας προβλήματα ώστε να προχωρήσουμε στον δρόμο του Χριστού.

Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών έσπευσαν στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν την θριαμβευτική Είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και να λάβουν το αντίδωρο και τα Βάγια που προηγουμένως είχαν ευλογηθεί κατά την ακολουθία του όρθρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: