Με «τρύπα» ξεκίνησαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μακρόν: Επίθεση με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο

07/09/2017
#
Επί ποδός πάνω από 2000 αστυνομικοί
Με «τρύπα» ξεκίνησαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μακρόν: Επίθεση με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Επίθεση με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο λίγο πριν την άφιξη Μακρόν στην Αθήνα
Οι άγνωστοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του Γαλλικού Ινστιτούτου και να πετάξουν μπογιές - Από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει τα μέτρα της Τροχαίας - Αναλυτικά οι δρόμοι που θα κλείσουν 
Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, ελεύθεροι σκοπευτές θα μετέχουν στο δίχτυ ασφαλείας που απλώνεται από σήμερα το πρωί πάνω από την Αθήνα με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην ελληνική πρωτεύουσα. 
Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε ομάδα αγνώστων να πραγματοποιήσει επίθεση με μπογιές χθες το βράδυ, προσεγγίζοντας ένα από τα κεντρικότερα σημεία που πρόκειται να κινηθεί κατά την επίσκεψή του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο της οδού Σίνα 31, στο κέντρο της Αθήνας, και να εισβάλουν στο εσωτερικό, φτάνοντας μέχρι το μηχάνημα ελέγχου και πετώντας μπογιές.
Δείτε φωτογραφίες από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Εν τω μεταξύ, τα μέτρα στους δρόμους θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα στις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής. Έτσι, δρόμοι θα ανοιγοκλείνουν, αυτοκίνητα σταθμευμένα θα απομακρύνονται ενώ απαγορεύονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο και στα σημεία που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή με τον κ. Μακρόν. 
Μάλιστα, η Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικό σχέδιο ασφαλείας για την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα, σήμερα το απόγευμα, ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται και η Γαλλική πρεσβεία όπου θα διαμείνει ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγο του. Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Οι ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες ενώ για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνονται εκτροπές. 
Φρούριο η Γαλλική Πρεσβεία 
Οι αστυνομικές αρχές είναι σε συναγερμό, ενώ έχουν εδώ και πολλές ημέρες στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές. Άνδρες της Ασφάλειας, δυνάμεις των ΜΑΤ, τροχονόμοι, ομάδες της ΔΙ.ΑΣ  θα βρίσκονται επί ποδός. Σημειώνεται ότι σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. 
Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ.Μακρόν. 
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμεραστις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.
prothothema.gr