Νέα 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

08/02/2018
#

Νέα 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

NewsroomHuffPost Greece

 

Νέα άδεια εξόδου από τις φυλακές ενέκρινε το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο σε 16 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν ομόφωνη.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει αύριο το πρωί στις 9.00 και θα πρέπει να επιστρέψει την Κυριακή στις 9.00. Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο μήνες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε την πρώτη άδεια εξόδου, με απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο από τους συγγενείς θυμάτων όσο και από Αρχές χωρών, των οποίων υπήκοοι έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)