Ο Καμμένος «νίπτει τας χείρας του» για τη Μακεδονία - Μένει μέχρι το τέλος - Ο Πάνος Καμμένος έπαιξε την Μακεδονία στα ζάρια και την έχασε.

21/10/2018
#

Ο Καμμένος «νίπτει τας χείρας του» για τη Μακεδονία - Μένει μέχρι το τέλος - Βρήκε που θα ρίξει την ευθύνη

 

 

Ο Πάνος Καμμένος όπως φαίνεται βρήκε που θα ρίξει την ευθύνη για την κύρωση της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας από την ελληνική Βουλή.

Αφού πρώτα δήλωσε πως θα παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή , επιτέθηκε στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα τον «αδειάσουν» και δεν θα τον ακολουθήσουν στην τότε -ανούσια- αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Βέβαια ο ίδιος είχε αρκετές ευκαιρίες να σταματήσει την εθνική τραγωδία της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας, ρίχνοντας την κυβέρνηση. Δεν το έκανε ποτέ. 

Τώρα σε άλλη μία πράξη του δράματος, μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πως δεν θα περάσει, συνεχίζει να παραμένει απαθής και συνένοχος στην παραχώρηση της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας των Ελλήνων.

Με τα ουρλιαχτά μέσω twitter και τις δηλώσεις εθνικοφροσύνης δεν πείθει κανένα. 

Ο Πάνος Καμμένος έπαιξε την Μακεδονία στα ζάρια και την έχασε.

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου ερθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε στα πρώτα λεπτά στην εισηγητικής ομιλία του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη,

Όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «εντιμη και ανοιχτη συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε 

Και συμπλήρωσε: «Οπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που διαφοροποιούνται από την γραμμή των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Βέβαια ξέχασε να αναφέρει πως θα «τελειώσουν» αφού πρώτα θα έχει «τελειώσει» η...Μακεδονία

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

PRONEWS.GR