Ο Τραμπ εξοπλίζει σαν «αστακούς» τους Κούρδους – Σχεδόν 400 εκ. δολάρια σε όπλα θα πάρουν το 2018

04/01/2018
#

Ο Τραμπ εξοπλίζει σαν «αστακούς» τους Κούρδους – Σχεδόν 400 εκ. δολάρια σε όπλα θα πάρουν το 2018

 

Οι Αμερικανοί τους αξιόπιστους συμμάχους και τους στηρίζουν και τους εξοπλίζουν. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία δημοκρατικών Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων, θα λάβουν μέσα στο 2018 όπλα αξίας 393 εκ. δολαρίων.

 

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι δημοκρατικοί σύμμαχοί τους θα λάβουν από τις ΗΠΑ εξελιγμένα όπλα και αντιαρματικά συστήματα που θα θωρακίσουν την ασφάλειά τους τόσο απέναντι στην τουρκική απειλή, όσο και από το Ιράν και τη Δαμασκό που θέλουν να τους σβήσουν από τον χάρτη.

Ακόμα 100 εκ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια ενέκρινε ο Αμερικανός Πρόεδρος για τη συριακή αντιπολίτευση που εκπαιδεύεται στην Ιορδανία. Σύνολο, δηλαδή, 500 εκ. όπλα για τις φιλοαμερικανικές οργανώσεις στη Συρία, από τις οποίες έχουν εξαιρεθεί ισλαμιστές και «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές. Πριν τον Τραμπ η CIA εξόπλιζε και ισλαμιστές και άλλα καθάρματα, αυτά κόπηκαν όταν ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρεται ότι αποφάσισε να βοηθήσει μεγαλώσουν σε μέγεθος οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), προσφέροντας όπλα και εκπαίδευση, ώστε οι Κούρδοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Συρία να μετατραπούν σε έναν ισχυρό δημοκρατικό, φιλοδυτικό και κοσμικό στρατό.

Οι Αμερικανοί έχουν κατανοήσει απόλυτα ότι οι μόνοι τους πραγματικοί σύμμαχοι μπορούν να είναι όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία και όχι οι ισλαμιστές που υποστήριζαν επί Χίλαρι Κλίντον.