Ο Τραμπ θέλει να καθιερώσει ετήσια στρατιωτική παρέλαση

07/02/2018
#

Ο Τραμπ θέλει να καθιερώσει ετήσια στρατιωτική παρέλαση

 

Τη διεξαγωγή κάθε χρόνο μίας μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Ουάσιγκτον επιθυμεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

 

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να μελετήσει τη διοργάνωση μιας τελετής στη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να εκφράσουν την αναγνώρισή τους στις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Washington Post.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην ιδέα να γίνεται μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσιγκτον ήδη πριν εκλεγεί και δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε την 14η Ιουλίου στη Γαλλία, όπου τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί προεκλογικά στην ιδέα να γίνεται παρέλαση στην Ουάσιγκτον την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ να εξετάσουν αυτή την προοπτική στη διάρκεια μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο την 18η Ιανουαρίου.

tribune.gr