Ο Ζ.Ζάεφ εξαγόρασε βουλευτές που είχαν αποχωρήσει; - Θα περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

19/10/2018
#

Ο Ζ.Ζάεφ εξαγόρασε βουλευτές που είχαν αποχωρήσει; - Θα περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

 

Πληροφορίες από το προεδρικό μέγαρο των Σκοπίων αναφέρουν ότι «βρήκε» τις ψήφους, πρακτικά εξαγόρασε, τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να περάσουν την συνταγματική αλλαγή.

Αν αυτό αληθεύει σημαίνει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του VMRO που έχουν αποχωρήσει θα επιστρέψουν με το κατάλληλο τίμημα φυσικά, για να υπερψηφίσουν την αλλαγή του Συντάγματος που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών 

Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, φέρεται να εξασφάλισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Το ίδιο δίκτυο υπογραμμίζει πως ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων, κατά την οποία είναι πολύ πιθανό να τεθεί ζήτημα παραίτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με το 1TV, που επικαλείται κοινοβουλευτικές πηγές.

Mάλιστα  το σκοπιανό δίκτυο αναφέρει ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν θα ανακοινώσουν και το γιατί θα τηρήσουν την στάση αυτή.

Προκαλούν απορία πάντως αυτές οι διαρροές καθώς το VMRO σύσσωμμο έχει αποχωρήσει από την Βουλή. Όσοι βουλευτές του εισέλθουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την οργή της σλαβικής πλειοψηφία η οποία αντίκειται στις συνταγματικές αλλαγές. 

Η συζήτηση και η ψηφοφορία αρχίζουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος, οπότε σε λίγα λεπτά όλα θα έχουν τελειώσει είτε έτσι είτε αλλιώς...

PRONEWS.GR