Οργή της Μόσχας για δημοσίευμα που κάνει λόγο περί οργάνωσης επεισοδίων στη ΔΕΘ

09/08/2018
# #

Οργή της Μόσχας για δημοσίευμα που κάνει λόγο περί οργάνωσης επεισοδίων στη ΔΕΘ

 

«Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, τη δημόσια τάξη, ή την Κρατική Ασφάλεια της Ελλάδας. Πρόκειται για εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδαςKontra News που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου, ανήμερα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, και το οποίο ανέφερε ότι η Μόσχα ετοιμάζει ταραχές στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνει λόγο για «εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις», υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε παραβίασε την δημόσια τάξη και την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας. 

Στη δήλωση του το ρωσικό υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναρτήθηκε στο Twitter αναφέρειτα εξής: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος αλήθειας”σε αυτό το δήθεν δημοσίευμα, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, τη δημόσια τάξη, ή την Κρατική Ασφάλεια της Ελλάδας”. Τέτοιες εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις προς την Ρωσία, είναι «ντροπή για την Ελληνική δημοσιογραφία, και φαίνονται παράλογες, «ενάντια στον σεβασμό μας προς την Αθήνα, ως ισότιμο εταίρο». 

 

MFA Russia