Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη''

08/01/2019
#

Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη''

 

Απαντητική επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, σχετικά με την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην επιστολή του επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

''Η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα φέρει ειρήνη ή αρμονία, ούτε στην Ουκρανία ούτε στον υπόλοιπο Ορθόδοξο κόσμο'' τονίζει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αντιοχείας αναφέρει: ''Το πιο χρήσιμο πράγμα για την ειρήνη και την ενότητα στην Εκκλησία, θα ήταν να σταματήσει και να αναβληθεί αυτή η διαδικασία μέχρι να μελετηθεί το ουκρανικό πρόβλημα και να βρεθεί μια πανορθόδοξη λύση''.

Κλείνοντας ο κ. Ιωάννης υπογραμμίζει: ''Η Αγιότητα σας να παροτρύνει τους αδελφούς σας, τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να μελετήσουν αυτά τα ζητήματα για να προστατεύσουν την Εκκλησία από κινδύνους που δεν θα οδηγήσουν στην ειρήνη και την αρμονία, ούτε στην Ουκρανία, ούτε στον Ορθόδοξο κόσμο''.