Πέλλα: Απαγόρευσαν σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους να καλύψουν το συλλαλητήριο

07/06/2018
#

Πέλλα: Απαγόρευσαν σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους να καλύψουν το συλλαλητήριο

 

Επρόκειτο για δύο δημοσιογράφους και έναν οπερατέρ του δικτύου Free Europe Radio - Όταν έδειξαν τα διαβατήριά τους, τούς απαγορεύτηκε η είσοδος και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους

«Μπλόκο» σε συνεργείο Σκοπιανών δημοσιογράφων έστησε η αστυνομία στην είσοδο της Πέλλας, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της σειράς των συλλαλητηρίων για να μην παραχωρηθεί η ονομασία Μακεδονία στο γειτονικό κράτος.

Την ώρα πάντως που ο συντονιστής της εκδήλωσης καλούσε από μικροφώνου τον Λαό της πΓΔΜ να επισκεφτεί την Πέλλα για να γνωρίσει από κοντά τι συνέβη στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ απαγόρευαν την είσοδο στους Σκοπιανούς δημοσιογράφους. 

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για δύο δημοσιογράφους και έναν οπερατέρ του δικτύου Free Europe Radio που έχει έδρα την Πράγα, όμως λειτουργεί μεγάλο γραφείο στην πόλη των Σκοπίων, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες βαλκανικών χωρών. Οι δημοσιογράφοι όταν έδειξαν τα διαβατήριά τους στον αστυνομικό που έκανε τον έλεγχο αρκετά μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της Πέλλας τους απαγορεύτηκε η είσοδος και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Επισήμως ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς για την ασφάλειά τους μέσα στο συλλαλητήριο, από την άλλη όμως προέβαλε ως δικαιολογία ότι δεν είχαν… διαπιστεύσεις, που ασφαλώς δεν ήταν απαραίτητες για το συλλαλητήριο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός αυτό, καθώς το συλλαλητήριο κάλυψαν όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μέχρι και η ιαπωνική τηλεόραση, ενώ βρέθηκε συνεργείο και από τη βουλγαρική τηλεόραση.