Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

31/08/2017
#

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επι τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο εκ Ξάνθης καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, με τον οποίο συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος και εκήρυξε προσφυέστατα τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο μαρτύριο και την μαρτυρία του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, περιστοιχιζόμενοι από πλήθος ιερέων.

Τα Αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισιώθηκαν από τους χορούς του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης ''Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης'', με πρωτοψάλτη τον Μουσικοδιδάσκαλο και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς και των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Ιω. Νταβράζου και Χ. Διαφωνίδη.

Μεγάλη ήταν επίσης και η συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και του λαού της Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όσο και τις αρχές και τον λαό του τόπου για την πάνδημη συμμετοχή του στην εφετινή Πανήγυρη του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξανθης και Περιθεωρίου αντιφωνισε εκ μέρους των προσκεκλημένων Μητροπολιτών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος ο οποίος ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση και την αβραμιαία φιλοξενία.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης παρέθεσε δεξίωση στους προσκεκλημένους αρχιερείς, τους συνοδούς τους καθως και στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στο φιλόξενο χώρο της ανοιχτής φροντίδος ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως.