Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη σύναξη των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

24/02/2018
#
 

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με αισθήματα πνευματικής ανατάσεως και ιδιαίτερης χαράς η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες εόρτασε την ανάμνηση του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος αλλά και τη λαμπρή σύναξη των Αγίων ενδόξων μεγαλομαρτύρων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου. Άγιοι, οι οποίοι υπήρξαν από αρχαιοτάτων χρόνων οι φύλακες, οι προστάτες και οι έφοροι της ιστορικής Μητροπόλεως των Σερρών.

Στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα παλαίφατο, βυζαντινό, Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων (παλαιός Μητροπολιτικός Ναός) χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππών, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του κυριάρχου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους δύο Αρχιερείς για την παρουσία τους σε μία σημαντική για τις Σέρρες εορτή και εξέφρασε εκ μέσης καρδίας την ευγνωμοσύνη του για την αποδοχή της πρόσκλησής του.

Μετά τον Εσπερινό, τελέστηκε ηΑκολουθία των Α' Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο, της οποίας προέστη ο Μητροπολίτης της Καβάλας και στη συνέχεια ο οικείος Ιεράρχης κ. Θεολόγος, στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε ότι Σερραίοι πατέρες και πρόγονοι απηύθυναν αείποτε προς τους δύο στρατιωτικούς Αγίους θερμότατες ικεσίες και προσευχές έτσι ώστε Εκείνοι διά της ακαταμαχήτου προστασίας των να σκεπάζουν το λαό και τον τόπο των Σερρών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης, ο οποίος έκανε αναφορά στην έννοια του Μαρτυρίου της πίστεως αλλά και της συνειδήσεως για να τονίσει ότι το Μαρτύριο χρειάζεται θυσίες, προσευχές και ιδρώτα και μόνο όσοι έχουν μέσα τους το Χριστό μπορούν να αντλήσουν δύναμη από Αυτόν και να ομολογήσουν, ενθαρρύνοντας τους πιστούς να μην χάνουν την πίστη τους και να ενδυναμώσουν έτι περισσότερο τον πνευματικό τους αγώνα. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ