Προσφυγή δημάρχων και αρχαιολόγων στο ΣτΕ για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

06/11/2018
#
Προσφυγή δημάρχων και αρχαιολόγων στο ΣτΕ για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη, ενάντια στη μεταβίβαση μνημείων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. 
Σε αίτηση που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή ζητούν «την ακύρωση της απόφασης μεταβίβασης ακινήτων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος». «Εχουν παρέλθει ήδη πλέον των δύο μηνών από την πρώτη ταυτοποίηση των ακινήτων αυτού του καταλόγου και την αποκάλυψη ότι σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς και άλλα κτίρια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠ.ΠΟ, και παρά τις διαβεβαιώσεις για εξαίρεση αυτών των ακινήτων καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομικών ή το υπουργείο Πολιτισμού» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. 
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα αγωνιστεί με κάθε δυνατό μέσο ώστε τα μνημεία να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό που θα προσφέρεται σε όλους - όλες και να μην καταλήξουν στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου» καταλήγει η ανακοίνωση.