Πώς είναι η ενιαία σημαία της Κορέας που θα δούμε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

18/01/2018
# #

Πώς είναι η ενιαία σημαία της Κορέας που θα δούμε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

NewsroomHuffPost Greece

REUTERS PHOTOGRAPHER / REUTERS

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα κατεβάσουν μια κοινή ομάδα χόκεϊ επί πάγου γυναικών και θα παρελάσουν υπό μία σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που αρχίζουν τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα θα στείλει αντιπροσωπεία άνω των 400 ατόμων, περιλαμβανομένων 230 τσιρλίντερ, 140 καλλιτεχνών και 30 αθλητών του τάε κβον ντο για επίδειξη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Επανένωσης της Νότιας Κορέας, όπου συμπληρώνεται ότι ο ακριβής αριθμός των αθλητών θα προσδιοριστεί μετά από συνομιλίες με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που Βόρεια και Νότια Κορέα κατεβάζουν ομάδες υπό τη σημαία της ενιαίας χερσονήσου και για αυτό το λόγο τα διεθνή Μέσα όχι μόνο υπενθυμίζουν ποιες άλλες φορές οι δύο χώρες συνεργάστηκαν στον αθλητικό τομέα, αλλά στέκονται και στην σημαία της ενιαίας χερσονήσου.

Όπως τονίζει το indy100.com μάλιστα, η σημαία της ενιαίας Κορέας απεικονίζει το περίγραμμα της Κορεατικής χερσονήσου σε μπλε χρώμα, ενώ το φόντο είναι λευκό.  

ANDY CLARK / REUTERS

H σημαία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1991, όταν οι δύο χώρες αγωνίστηκαν ως μία στο 41ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ πονγκ στην Ιαπωνία, ακολούθησε το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων της Λισαβόνας τον ίδιο χρόνο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2000 και του 2004, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2006 στο Τορίνο, και οι Ασιατικοί Αγώνες του 2002 και του 2006. Αντίθετα, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 οι δύο χώρες συμμετέχουν χωριστά στις αθλητικές διοργανώσεις.

LEE JAE WON / REUTERS

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 6 Απριλίου του 2017 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, Νοτιοκορεάτες κυμάτιζαν την κοινή σημαία ενώ ζητωκραύγαζαν για τη γυναικεία ομάδα της Βόρειας Κορέας σε αγώνα μεταξύ των δύο χωρών.