Ρεκτιφιέ Μητσοτάκη στον ακροδεξιό κατήφορο του

06/11/2017
#

Ρεκτιφιέ Μητσοτάκη στον ακροδεξιό κατήφορο του

 

Με ρεκτιφιέ που θα βασίζεται σε χειρουργικές κινήσεις, δεύτερο μέσα σε έναν μήνα μετά το αντίστοιχο που προηγήθηκε για το επικοινωνιακό επιτελείο, επιχειρεί να συγκαλύψει την καρατόμηση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  

Πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως μετά το φιάσκο της Παρασκευής, όπου ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλυψε πλήρως τον κ. Αυγενάκη, δίνοντας πάτημα στον Αλέξη Τσίπρα να τον εγκαλεί και να διερωτάται «από που σας κρατάει ο Αυγενάκης και τον στηρίζετε», η απόφαση για καρατόμηση του γραμματέα της ΝΔ είναι ειλημμένη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πηγαδάκια άνθρωποι του επικοινωνιακού επιτελείο της ΝΔ, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, δεν έπαιρναν θέση για τις αποκαλύψεις για τον Λευτέρη Αυγενάκη, παραπέμποντας στα όσα ο ίδιος είπε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στην οποία επιβεβαίωσε ούτε λίγο ούτε πολύ τις συνομιλίες με το κύκλωμα εκβιαστών και λαθρεμπόρων χρυσού, αρκούμενος να σημειώσει πως «δεν γνώριζε».

Ο μόνος λόγος για τον οποίον η απόφαση δεν ανακοινώθηκε την Παρασκευή, μετά την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία περιήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν για να μην «επιβεβαιώσει» τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα.

Αντ’ αυτού, μέσα από μία γενικότερη ανανέωση του προφίλ της ΝΔ σε επιλεγμένες θέσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να υποβαθμίσει την καρατόμηση του Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να μην περάσει στην κοινή γνώμη ως επιβολή από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να περάσει την αποπομπή του στενού του συνεργάτη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην «αδειαστεί», όπως άλλωστε είχε κάνει και με τον έτερο στενό του συνεργάτη, Νίκο Γεωργιάδη, για τις κατηγορίες για παιδοφιλία.

Πέραν τούτου, στόχος της ηγεσίας της ΝΔ είναι η αποπομπή Αυγενάκη να αποτελέσει και ένα μήνυμα καλής θέλησης προς το στρατόπεδο Σαμαρά, το οποίο είναι στα κάγκελα για τον χαρακτηρισμό «γιαλαντζί λαϊκιστής» προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η ονοματολογία όσον αφορά το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Με πληροφορίες από tribune.gr