Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση Καραμανλή χτυπήθηκε ανελέητα από συμφέροντα μεγάλα, αλλά και μικρότερα

20/04/2017
#

Για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή από μεγάλα και μικρότερα συμφέροτα, αλλά και για τις αστειότητες που κατά καιρούς έχουν γραφεί περί ιδιαίτερων σχέσεων με τον κ. Τσίπρα, μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Χώρα εν Καμίνω»


Συγκεκριμένα

Το Βατοπέδι, οι πυρκαγιές  και η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή  

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας,  απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,  τόνισε ότι  αποσταθεροποιήθηκε απόλυτα από αυτήν η κυβέρνηση Καραμανλή. Για την έκταση που πήρε η αναφορά του στις πυρκαγιές, το καλοκαίρι του 2007  και στο ενδεχόμενο να αποτελούσαν οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης επίσης, αλλά από την Τουρκία,  διευκρίνισε ο κ. Ρουσόπουλος:   «Εγώ είχα απλώς υπενθυμίσει σε μία παρουσίαση βιβλίου ότι ο  πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Γιλμάζ είχε παραδεχθεί ότι η ΜΙΤ έβαζε φωτιές στην Ελλάδα και πως έπαιζε τέτοια “παιχνίδια”. Και κάποιοι μίλησαν για “ανέκδοτα” και “θεωρίες συνωμοσίας”! ».  

Για το ίδιο ζήτημα συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει να δούμε τι συνέβη το καλοκαίρι του 2007 με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τι συνέβη μετά το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη σύνοδο του Βουκουρεστίου

Δεν θέλω να μπω σε σενάρια συνωμοσίας, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή χτυπήθηκε ανελέητα. Όταν ερχόταν ο Κινέζος ή ο  Ρώσος πρόεδρος στα δελτία ειδήσεων έπαιζε ως προτελευταία είδηση και πρώτη έπαιζε το Βατοπέδι!  

Αλλά υπήρχαν και πιο μικρής σημασίας λόγοι, από επιχειρηματικά συμφέροντα… Όταν όμως ο Καραμανλής μίλησε για “νταβατζήδες” κάποιους τους πείραξε ότι το είπε σε σουβλατζίδικο και όχι το τι είπε»σημείωσε.

Ο Καραμανλής και ο Τσίπρας

Σχετικά με το γεγονός ότι ένα μέρος των ΜΜΕ  καλλιεργεί την εντύπωση για συμπάθεια και διαύλους επικοινωνίας του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα  ο πρώην υπουργός δήλωσε χαριτολογώντας ότι «έχει γραφτεί τόσες  φορές που κοντεύει να το πιστέψει και ο ίδιος». Όπως πρόσθεσε,  ο Καραμανλής δεν συνήθιζε και δεν συνηθίζει να πολιτεύεται με αντιπάθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζει με συμπάθεια τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το γεγονός ότι  προτάθηκε και ψηφίστηκε  ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ,  που είναι γνωστές οι φιλικές του σχέσεις με τον Κ. Καραμανλή, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Θ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι Προέδρους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους είχαν προτείνει και ο  Κώστας Καραμανλής (τον Κάρολο Παπούλια) και ο Κώστας Σημίτης (τον Κωστή Στεφανόπουλο). 

Όσον αφορά τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης  Δ. Παπαγγελόπουλο και την σχετική φημολογία, υπενθύμισε ότι ο πρώην δικαστικός είχε επί δεκαετίες προσωπική σχέση με την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα.  

«Δεν υπάρχει ούτε εχθρότητα ούτε φιλική σχέση απ’ ότι γνωρίζω.

Αλλά δεν θα ήταν ενδιαφέρον να είχε την δυνατότητα ένας  νυν  να αξιοποιεί τις συμβουλές ή και τις υπηρεσίες ενός πρώην αξιωματούχου, όπως συνέβη με τον Τζίμι Κάρτερ στις ΗΠΑ ή όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην Κύπρο χωρίς να αποτελεί καν είδηση;» αναρωτήθηκε ακόμη ο Καθηγητής ΜΜΕ και Επικοινωνίας στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, 

Με πληροφορίες από το star.gr