Σε νευρικό κλονισμό ο Ερντογάν «ψεκάζει» τους Τούρκους – Ο Γκιουλέν έβαλε τη Moody’s να… υποβαθμίσει την Τουρκία

09/03/2018
#

Σε νευρικό κλονισμό ο Ερντογάν «ψεκάζει» τους Τούρκους – Ο Γκιουλέν έβαλε τη Moody’s να… υποβαθμίσει την Τουρκία

 

Δριμεία επίθεση στον οίκο αξιολόγησης Moody’s εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της γειτονικής χώρας.

 

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στην Ελλάδα, της οποίας την οικονομία είχε αναβαθμίσει πρόσφατα ο διεθνής οίκος.

«Πείτε μας με ποια λογική και με ποια κριτήρια μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν βυθιστεί, είναι εξαντλημένοι. Ωστόσο την αναβαθμίσατε. Σας ξέρουμε καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sabah.

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής τακτικής τους, αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε στο γραφείο του Φετουλάχ Γκιουλέν», για τον οποίο ο οίκος αξιολόγησης «τρέφει μεγάλη αγάπη», και στόχο έχει «να παραποιήσει τα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας σε «Ba2» από «Ba1» επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη απώλεια της θεσμικής ισχύος και τους αυξημένους κινδύνους από το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.