Σερρών Θεολόγος προς νέο Ιερέα: «Μη φοβού! Μόνον πίστευε!» (ΦΩΤΟ)

02/04/2018
#

 

Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος


Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, σήμερα Κυριακή των Βαϊων 1η Απριλίου 2018, στην κατά Σέρρας και Νιγρίταν Εκκλησία του Χριστού.

Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του επί τετραετίας Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεώς Σερρών και Νιγρίτας π. Πορφυρίου Μπαρμπούτη, υπό του σεπτού Ποιμενάρχου της Εκκλησίας των Σερρών.

Στην προσλαλιά του ο π. Πορφύριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Θεό για τις ευεργεσίες στην πορεία της ζωής του.

Επικαλέσθηκε τις θεοπειθείς πρεσβείες των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τους οποίους υπηρέτησε από νεαράς ηλικίας ως ιεροψάλτης.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη για την πατρική αγάπη, στοργή και καθοδήγησή του καθώς και όλους όσοι συνήργησαν για την κατά Θεόν προκοπή του, κληρικούς και λαϊκούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος στον λόγο του προς τον νεοχειροτονούμενο απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «...Από σήμερα αρχίζει μία νέα ζωή για εσένα. Προσφέρεσαι στον Χριστό και την Εκκλησία Του αυτοπροαιρέτως σε έκφραση της φλογερής αγάπης σου προς τον Νυμφίο Χριστό και ανταπόκριση στο θείο κάλεσμά Του, το οποίο από της μικρής σου ηλικίας αισθάνθηκες στη ζωή σου και καλλιέργησες με την βοήθεια των πνευματικών σου πατέρων. Λαμβάνεις ως αν­τίδωρο της προσφοράς σου αυτής το ευλογημένο δώρημα της αγίας ιερωσύνης, με ότι αυτό, άγιο και ουράνιο συμβολίζει. Η αγία ιερωσύνη είναι πορεία μαζί με τον Χριστό. Πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση. Το αγιώτατο μυστήριο της ιερωσύνης είναι φανέρωση στον κόσμο της δυνάμεως του Σταυρού του Χριστού και της χαράς της Αναστάσεως. Σ' αυτήν την σταυροαναστάσιμη πορεία της διακονίας σου στην Εκκλησία θα συναντήσεις, εκείνους που θα σε αγαπήσουν, εκείνους που θα έλθουν κοντά σου από φιλοπερίεργη διάθεση και συμφέρον και εκείνους που θα σε πολεμήσουν. Μη φοβηθείς. Μή δειλιάσεις. Μείνε ενωμένος με τον Χριστό και Εκείνος θα σε σκεπάσει με τήν χάρη Του. Συ, μείνε πάντοτε κοντά Του, με αγάπη, με ταπείνωση, με θυσιαστικό φρόνημα. Ο Κύριός μας, εύχομαι να σκεπάζει τον καθημερινό σου αγώνα, τον αγώ­να της προσευχής, του αγιασμού, της προσφοράς και της διακονίας, ώστε να εκπληρώνεις χριστοφιλώς την ιερατική σου αποστολή, να δοξάζεις τον Θεό και να αναπαύεις την αγία Εκκλησία μας...».

Πρίν το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο Πρεσβύτερο ευχόμενος κάθε ευλογία και προκοπή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: