Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπολύει ο Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

09/09/2017
#

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπολύει ο Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως εξαπατά τον ελληνικό λαό και τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχειρεί να διχάσει την ελληνική κοινωνία επισημαίνοντας πως έχει επιβάλλει τεράστιες θυσίες στους πολίτες. Επιπλέον κατηγορεί την αντίπαλη παράταξη ότι την ώρα που μιλά για επενδύσεις, στελέχη της κυβέρνησης υπονομεύουν αυτές που είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία για τέλος του Μνημονίου δεν τον πείθει, σημειώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και επαναλαμβάνει τη δέσμευση της ηγεσίας της ΝΔ για εξεταστική, «για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια», όπως λέει.

Στο κεφάλαιο της απασχόλησης, ο Στ. Καλαφάτης υποστηρίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι «οι δείκτες βελτιώνονται, αλλά η πραγματικότητα επιδεινώνεται. Οι μισές από τις θέσεις εργασίας σήμερα αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Είναι δουλειές με μισά μεροκάματα. Είναι η γενιά των 360 ευρώ, που θα στιγματίζει για πάντα την Αριστερά. Είναι και η μετανάστευση 500.000 νέων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στον Δημήτρη Κοτταρίδη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Κύριε Καλαφάτη, ο Πρωθυπουργός και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η στρατηγική τους δικαιώνεται, ενώ η δική σας αποτυγχάνει. Τι απαντάτε;

Απ.: Στρατηγική τους ήταν - και παραμένει - η εξαπάτηση. Το έκαναν προεκλογικά με το δήθεν «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», το επανέλαβαν με το δήθεν «Παράλληλο Πρόγραμμα» και επανέρχονται με νέες κάλπικες υποσχέσεις. Άρχισαν, κιόλας, να μοιράζουν διορισμούς για το δεύτερο μισό του 2018. Προσπαθούν ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική τους, να πολώσουν, να φανατίσουν, να διχάσουν την κοινωνία, ανασύροντας ζητήματα του περασμένου αιώνα. Στο δρόμο αυτό - και το είπε πολλές φορές ο πρόεδρος του Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης - δεν τους ακολουθούμε. Αρχές της δικής μας στρατηγικής μας είναι η αλήθεια, το μέτρο, η εθνική ενότητα, η προσήλωση στο στόχο για ένα καλύτερο αύριο. Και τις αρχές αυτές δεν τις αλλάζουμε.

Ερ.: Παρακολουθούμε, ωστόσο, τον κ. Τσίπρα να εξαγγέλλει πολιτικές που δεν απέχουν από τις δικές σας. Μιλά για μεταρρυθμίσεις, για επενδύσεις, για επιχειρήσεις ?

Απ.: Από τη μια κλείνει το μάτι στην Αριστερά εκτοξεύοντας διχαστικές κραυγές και από την άλλη εμφανίζεται να αντιγράφει φιλελεύθερες πολιτικές. Δεν τις πιστεύει, όμως, και δεν μπορεί να τις εφαρμόσει. Την ίδια ώρα που μιλά για επενδύσεις, στελέχη της Κυβέρνησής του υπονομεύουν αυτές που δρομολογήθηκαν στη Χαλκιδική, το Ελληνικό, την Κέρκυρα. Άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Ερ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, παρουσιάζει ήδη ένα αισιόδοξο αφήγημα για τα επόμενο διάστημα, προβάλλοντας την έξοδο στις αγορές, την επιστροφή στην ανάπτυξη και βέβαια την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο το 2018?

Απ.: Επέβαλαν τεράστιες θυσίες, αφαίρεσαν τρία χρόνια από τη ζωή των Ελλήνων και πανηγυρίζουν γιατί θα πάνε εκεί που ήμασταν το 2014. Δυστυχώς, όμως, το 2018 τελειώνουν τα δάνεια, αλλά συνεχίζονται τα Μνημόνια. Τελειώνει το τρίτο και αρχίζει το τέταρτο. Επιτέλους, άλλωστε, για ποια έξοδο μιλούν το 2018, όταν ψήφισαν ήδη μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, που θα γίνουν το 2019 και το 2020; Πώς γίνεται να βγαίνεις από το Μνημόνιο το 2018 και, λίγους μήνες αργότερα, να κόβεις ένα μηνιάτικο από τους χαμηλόμισθους και δύο από τους χαμηλοσυνταξιούχους;

Ερ.: Παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι το αφήγημά τους προκαλεί αδιέξοδο στη Νέα Δημοκρατία?

Απ.: Αδιέξοδο είναι να εξαγγέλλεις μια πολιτική και να εφαρμόζεις μια άλλη, να βάζεις στόχους και να μην πετυχαίνεις κανένα, να αντιγράφεις θέσεις που αποκήρυσσες και ταυτόχρονα να τις υπονομεύεις. Και αυτά δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μια κουβέντα, τα αδιέξοδα στη χώρα μας απέκτησαν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και τα αδιέξοδα αυτά, τα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολύ ακριβά. Μην ξεχνάμε το έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος του τόπου το 2015, την απόλυτη αποτυχία σε όλους τους στόχους που έταξαν κατά τη δεύτερη αξιολόγηση, τη γραβάτα που τάχατες θα φορούσε ο κ. Τσίπρας.

Ερ.: Μιλάτε για το «έγκλημα» του 2015, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι επιχειρείτε δίκην προθέσεων και αναφέρεστε σε σενάρια εκτός πραγματικότητας. Πώς το σχολιάζετε;

Απ.: Είναι σενάριο εκτός πραγματικότητας το κλείσιμο των τραπεζών που κόστισε 40 δις ευρώ στους μικρομέτοχούς τους και το Δημόσιο, άρα στους φορολογούμενους; Είναι σενάριο τα capital controls, που έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και συνεχίζονται ακόμα; Είναι σενάριο τα 100 δις ευρώ, που κόστισε στη χώρα το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ; Ναι, διαπράχτηκε έγκλημα το 2015. Και η Εξεταστική - όπως έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης - θα γίνει για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Ερ.: Πολύ συνοπτικά θα μπορούσατε να πείτε τις τρεις βασικές προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Ν.Δ.;

Απ.: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, το ταχύτερο δυνατό. Γιατί πίσω από τους άψυχους αριθμούς είναι άνθρωποι σε απόγνωση. Και γιατί μόνο έτσι θα ζωντανέψουν οι χαμένες προσδοκίες της νέας γενιάς και γενικότερα της κοινωνίας μας. Μόνο έτσι θα σταθεί το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ το κράτος θα έχει περισσότερα έσοδα, με λιγότερους φόρους.

Ερ.: Ήδη, πάντως, οι δείκτες της ανεργίας βελτιώνονται και η κυβέρνηση μιλά για δική της επιτυχία?

Απ.: Οι δείκτες βελτιώνονται, αλλά η πραγματικότητα επιδεινώνεται. Οι μισές από τις θέσεις εργασίας σήμερα αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Είναι δουλειές με μισά μεροκάματα. Είναι η γενιά των 360 ευρώ, που θα στιγματίζει για πάντα την Αριστερά. Είναι και η μετανάστευση 500.000 νέων. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας είχε ξεκινήσει από το 2014, αλλά επιβραδύνθηκε εξαιτίας της ύφεσης που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις δεν υπάρχει πραγματική μείωση της ανεργίας. Και αυτό δεν το μπορούν αυτοί που τώρα κυβερνούν.

Ερ.: Ο κ. Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα πολλά άλλα, μίλησαν για ακρότητες, ακόμη και λαϊκισμό του κόμματός σας. Τι απαντάτε;

Απ: Ανεκδιήγητο πολιτικό θράσος. Προσπαθούν, μάλλον, να απαλλαγούν από το στίγμα του λαϊκισμού και της ασυνέπειάς τους, καταγγέλλοντας άλλους για αυτά που ίδιοι διαπράττουν. Κάνουν λάθος, όμως. Γιατί εμείς ούτε σημαίες ευκαιρίας σηκώνουμε ούτε πειρατικές πολιτικές αντιλήψεις υιοθετούμε. Ούτε συμπλέουμε -όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ- με άκρα και ακρότητες. Επιτέλους, όμως. Ποιος μιλά για λαϊκισμό!! Αυτοί που υπόσχονταν να μοιράσουν 12 δις ευρώ και επέβαλαν μέτρα 14,5 δις; Αυτοί που έλεγαν να σκίσουν τα Μνημόνια και υπέγραψαν δύο; Αυτοί που δεσμεύονταν για 13η σύνταξη, έκοψαν όλες τις συντάξεις και ψήφισαν άλλη μια δραματική περικοπή, μετά το 2018; Αυτοί που υπόσχονταν αύξηση του αφορολόγητου, το μείωσαν και ψήφισαν άλλη μια μείωση; Αυτοί που απέκλειαν πλειστηριασμούς και τους κάνουν ηλεκτρονικά; Αυτοί που πέρασαν από το κίνημα «δεν πληρώνω» στις χίλιες κατασχέσεις την ημέρα; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε, τη στιγμή αυτή, 300.000 δικαιούχους που περιμένουν, εδώ και δυόμισι χρόνια, τη σύνταξή τους. Δεν ξέρω ποιο είναι το μερίδιο της ανικανότητας και ποιο το μερίδιο της κοινωνικής αναλγησίας τους. Ο κόσμος, όμως, υποφέρει και αυτοί εξακολουθούν να τον εμπαίζουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ