Στην Ολομέλεια της Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική κατά Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη

08/03/2018
#

Στην Ολομέλεια της Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική κατά Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη

NewsroomHuffPost Greece

SOOC

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Ν.Δ. για  συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την διερεύνηση πιθανών ευθυνών  για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη, με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στη συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να είναι πολύωρη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα τοποθετηθούν  και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Βάσει της απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων, αρχικά τοποθετούνται οι  οκτώ εισηγητές  των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, ενώ θα τοποθετηθεί ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Στη συνέχεια ο λόγος περνά στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και ενδιαμέσως μπορούν, όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν, να πάρουν τον λόγο οι τρεις αναφερόμενοι στην πρόταση της Ν.Δ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία με τρεις κάλπες.

Για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, πρέπει να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

Στην πρότασή της ΝΔ που κατατέθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, αναφέρεται πως   «όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2018 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία».