Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσιγκτον

10/03/2018
#

Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσιγκτον

Στις 11 Νοεμβρίου, αργία για τους βετεράνους πολέμου, θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσιγκτον.

 

Η παρέλαση «θα έχει επίκεντρο τη συνεισφορά των βετεράνων πολέμου καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αμερικανικού στρατού, από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και τον πόλεμο του 1812 έως σήμερα, με έμφαση στο τίμημα της ελευθερίας», σύμφωνα με υπόμνημα που υπογράφει ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου και έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για «προκαταρκτικές κατευθυντήριες γραμμές για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή στρατιωτικής παρέλασης» στην Ουάσιγκτον, διευκρινίζεται στο υπόμνημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η παρέλαση αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου και να συμμετάσχουν εκπρόσωποι ενώσεων βετεράνων πολέμου.

Ορισμένοι μεταξύ αυτών θα λάβουν θέση δίπλα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε επίσημη εξέδρα που θα τοποθετηθεί στο Καπιτώλιο.

Θα παρελάσουν επίσης οχήματα αλλά όχι άρματα μάχης, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις υποδομές και «πολλά αεροπορικά μέσα», με ορισμένα παλιά μαχητικά αεροσκάφη να κλείνουν την παρέλαση.

Η παρέλαση θα διεξαχθεί επίσης προς τιμήν των γυναικών που έχουν υπηρετήσει στον στρατό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βετεράνοι επίσης θα παρελάσουν με τις στρατιωτικές τους στολές, αναφέρεται στο υπόμνημα υπογραμμίζοντας ότι παρούσα θα είναι και η μπάντα του αμερικανικού στρατού Old Guard Fife and Drum, της οποίας τα μέλη φορούν τη στολή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας: κόκκινο σακάκι, κρεμ γιλέκο και παντελόνι και μαύρο τρίκοχο καπέλο.

Ο Τραμπ είχε ήδη εκφράσει την ιδέα για τη διεξαγωγή μιας στρατιωτικής παρέλασης στην Ουάσιγκτον πριν από την εκλογή του.

Μάλιστα είχε δηλώσει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία για την κατάληψη της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789 την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική, όταν έγινε δεκτός με επισημότητα την ημέρα αυτή πέρυσι από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Ωστόσο η πρότασή του είχε δεχτεί πολλή κριτική από όλες τις πλευρές.