Σχισματικός Επίσκοπος: Μετά το θάνατο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πρέπει να βρούμε μια νέα πόλη για το Πατριαρχείο

09/06/2018
#

Σχισματικός Επίσκοπος: Μετά το θάνατο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πρέπει να βρούμε μια νέα πόλη για το Πατριαρχείο

 

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης

Στο καινούργιό του βιβλίο, με τίτλο «Αυτοκέφαλη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» (Κουμάνοβο, 2018) το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία των Σκοπίων, ο σχισματικός Μητροπολίτης Ιωσήφ του Κουμάνοβο (της σχισματικής «μακεδονικής» εκκλησίας της πΓΔΜ), ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στη σελίδα 190 του βιβλίου κυριολεκτικά γράφει ότι μετά το θάνατο του νυν Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα υποβαθμιστεί η σημασία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και ακριβώς γι' αυτό το λόγο ο σχισματικός Επίσκοπος Ιωσήφ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια νέα πόλη για την Πρωτόθρονη Εκκλησία.

Επίσης ο σχισματικός Επίσκοπος, τονίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο σήμερα κυβερνούνται στη Ορθοδοξία είναι χαοτικός.

Για τη νέα πόλη ο Επίσκοπος της πΓΔΜ προτείνει η σχισματική «μακεδονική» εκκλησιά να κάνει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Ο σχισματικός Μητροπολίτης Ιωσήφ τονίζει ότι, όπως χαρακτηριστικά λέει - ο λεγόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε τη σημασία να έχει το τίτλο Οικουμενικός και ότι αυτός είναι μόνο ένας Τούρκος αξιωματούχος, υποτασσόμενος στο κράτος του.