Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν: Ο «σουλτάνος» και τα... ανατολίτικα παζάρια για τη Θράκη και τους «8»

06/02/2019
#

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν: Ο «σουλτάνος» και τα... ανατολίτικα παζάρια για τη Θράκη και τους «8»

Newsbomb46

 

Αλέξης Τσίπρας | Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Ειδήσεις: «Απασφάλισε» ο Τούρκος πρόεδρος και άρχισε να ζητά «γη και ύδωρ», μετατρέποντας τις διμερείς συζητήσεις σε ένα φθηνό «αλισβερίσι» - Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας - Ο Ερντογάν γράφει στο... χιόνι τα σχέδια του Τσίπρα για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο - «Αγκάθι» οι Τούρκοι αξιωματικοί και οι Μουφτείες της δυτικής Θράκης - «Παγωμένα» χαμόγελα, αμηχανία και «ψυχρές» χειραψίες

«Συναντήθηκαν, συζήτησαν, αλλά δεν τα βρήκαν». Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να περιγράψει κανείς με γλαφυρό τρόπο τη χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και της συνάντησης που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο υπερπολυτελές «Λευκό Παλάτι», στην Άγκυρα.

Αποκάλυψη Κεχαγιόγλου για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Πόσα χρόνια κινδυνεύει να κάτσει στη φυλακή

TOP ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ:

Αποκάλυψη Κεχαγιόγλου για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Πόσα χρόνια κινδυνεύει να κάτσει στη φυλακή

Ο «σουλτάνος» δεν διέψευσε τις εκτιμήσεις έγκριτων ακαδημαϊκών και διεθνολόγων ως προς την «παγίδα» που είχε στήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό σε δύο βασικά σημεία:

Πρώτον, έθεσε πιεστικά και αρκετά ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών (σ.σ. είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016), ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση «να μην περιθάλπει φυγάδες».

Δεύτερον άνοιξε διάπλατα το ζήτημα της Θράκης. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ερντογάν κράτησε ως «κατακλείδα» στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα αυτό, προχωρώντας σε έναν πρωτοφανή και ωμότατο εκβιασμό απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία: Αν θέλετε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, παραδώστε μας εδώ και τώρα τις Μουφτείες της δυτικής Θράκης!