Συνάντηση Ζόραν Ζάεφ με Τζορτζ Σόρος στο Νταβός... Διαβάστε ένα προφητικό άρθρο για τον Σόρος από το 2003 και τους σχεδιασμούς του για την Ελλάδα

30/01/2018
#

Συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού των Σκοπίων κυρίου Ζόραν Ζάεφ και του μεγαλοεπενδυτή κυρίου Τζωρτζ Σόρος έλαβε χώρα την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης του Σκοπιανού Πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπιανών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο κύριος Ζάεφ είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως τον κύριο Σόρος για την μακρόχρονη χρηματοδότηση που του έχει εξασφαλίσει. Ο κύριος Σόρος διαβεβαίωσε τον Σκοπιανό ηγέτη πως παραμένει ανοικτός για συνεργασίες που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη των δημοκρατικών δυνατοτήτων της σκοπιανής κοινωνίας, για νέες δουλειές, απευθείας επενδύσεις και ιδίως στο πεδίο της διακίνησης ανθρώπων και της μεταναστευτικής ροής.

Ο δισεκατομμυριούχος κύριος Τζωρτζ Σόρος συντηρεί ένα διευρυμένο δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Ελλάδα και στα Σκόπια, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες στην Βαλκανική, στην Ανατολική Ευρώπη και βέβαια στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον πρώην πρωθυπουργό κύριο Γιώργο Παπανδρέου και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κύριο Γιάννη Μπουτάρη – αμφότεροι δημόσια πρόσωπα με μεγάλη δραστηριοποίηση στην δημιουργία και υποστήριξη ΜΚΟ για διάφορους σκοπούς. Χρηματοδοτεί πλήθος οργανισμών που ασχολούνται με την είσοδο, διαμονή και παραμονή των λαθρομεταναστών, προσφύγων και νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο κύριος Σόρος καταγγέλθηκε επίμονα από τον απελθόντα Πρωθυπουργό των Σκοπίων κύριο Νίκολα Γκρουέφσκι πως έστησε ένα δίχτυ ΜΚΟ που οργάνωσαν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον του στο Google και στο Facebook και πως εκπαιδεύει τα στελέχη αυτών των ΜΚΟ στον κυβερνοπόλεμο: συνεχείς αρνητικές αναφορές στο Facebook για να μπλοκάρουν ανεπιθύμητες στον Σορος ιστοσελίδες, μαζικά μηνύματα, μαζικά καλέσματα όπως στην κινητοποίηση των πολιτών επί μήνες στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων για να πέσει η κυβέρνηση του κυρίου Γκρουέφσκι.

Αντίστοιχη πολεμική έχει αρθρωθεί εναντίον του κυρίου Σόρος από ηγέτες κρατών της Ανατολικής Ευρώπης που επιδιώχθηκε να γεμίσουν με λαθρομετανάστες, νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Ακραία είναι η σύγκρουση του κυρίου Σόρος με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κύριο Ντόναλντ Τράμπ. Και βέβαια εξαιρετικές υπήρξαν και παραμένουν οι σχέσεις του με τον απελθόντα Αμερικανό Πρόεδρο κύριο Μπάρακ Ομπάμα και την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Χίλαρυ Κλίντον.

Έχουν επανειλημμένα εγερθεί ερωτήματα για την χρηματοδοτική σχέση του κυρίου Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ που σχετίζονται με στελέχη του και δη με αυτούς που τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης για την υποδοχή και διαχείριση των λαθρομεταναστών και προσφύγων αιτουμένων άσυλο από την Τουρκία.

Στην Ελλάδα, μάθαμε καλά τον κύριο Σόρος όταν Απρίλη του 2010 επισκέφτηκε τον τότε Πρωθυπουργό κύριο Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στην Βουλή, λίγο πριν να μας υπαγάγει ο λαοφιλής τότε Έλληνας Πρωθυπουργός στο Μνημόνιο.

Θα ήθελα να αναρωτηθώ δημοσίως: συνάντησε ο κύριος Τσίπρας τον κύριο Σόρος στο Νταβός;

Οι κύριοι Σόρος και Ζάεφ συζητούν όλο χαρά για το μέλλον της Μακεδονίας. Υπήρξε κανείς που να ενημέρωσε τον κύριο Σόρος πως η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνον ελληνική;

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003
Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ
Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του. Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.
Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.
Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα (π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.
Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.
Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.
Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.
Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.
Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:
Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.
Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;
Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;
Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο
Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου
Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου
Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.
Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.
*Το κείμενο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2003 στο περιοδικό «Γυναίκα»