Συνελήφθη «άγνωστος αριθμός Βρετανών SAS» στην ανατολική Γούτα λέει η Δαμασκός

12/04/2018
#

Συνελήφθη «άγνωστος αριθμός Βρετανών SAS» στην ανατολική Γούτα λέει η Δαμασκός

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Δαμασκός ισχυρίζεται ότι ένας άγνωστος αριθμός «Bρετανών στρατιωτικών» έχει συλληφθεί στη Συρία από τις κυβερνητικές δυνάμεις. 

Την είδηση αναφέρει ο ανταποκριτής της Μόσχας, για το κανάλι al-Maydeen του Λιβάνου και μάλιστα οι συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι οι Βρετανοί στρατιώτες συνελήφθησαν, στις 7 Απριλίου, μετά την «διείσδυση» στο εσωτερικό της χώρας. 

Oι Σύροι αναφέρονται σε Βρετανούς SAS οι οποίοι άλλωστε όπως το έχει παραδεχτεί η βρετανική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό δρουν στην Συρία αλλά δεν ήταν γνωστό εάν είχαν φτάσει στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τις συριακές αναφορές πιάστηκαν μετά από μάχες στην Ανατολική Γούτα, κοντά στην πρωτεύουσα τη Δαμασκό. 

Το βρετανικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι αυτό είναι ψευδές αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα το παραδέχονταν έτσι κι αλλιώς

Το Fars υποστήριξε ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου που αφορούσε «τρομοκράτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ» για να επιτεθεί στη Δαμασκό.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ιορδανία επρόκειτο να ξεκινήσουν επιθέσεις «από διάφορα μέτωπα», σύμφωνα με την έκθεση, αλλά οι «ταχείες, μεγάλες νίκες» του συριακού στρατού κατέστρεψαν το σχέδιο.

Λέγεται επίσης ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές, ώστε να βοηθήσουν τους αντάρτες να καταλάβουν τεράστιες περιοχές της Δαμασκού και να επιφέρουν την κατάρρευση του συριακού καθεστώτος. 

Αλλά μια πηγή που αναφέρεται στην έκθεση δήλωσε ότι «Σύροι-Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές» άρχισαν να επιχειρούν στη Γούτα για να αποκρούσουν τον συνασπισμό όταν έμαθαν τα σχέδια.

Η πηγή υποστηρίζει επίσης ότι η πρόσφατη απομάκρυνση πολιτών από τη Γούτα ήταν «μια προσπάθεια να παραδωθούν ξένοι πράκτορες που είχαν συλληφθεί» με έναν τρόπο συγκεκαλυμμένο. 

Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμα το δημοσίευμα.

PRONEWS