Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σφοδρή επίθεση Τραμπ στη Γερμανία

12/07/2018
#

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σφοδρή επίθεση Τραμπ στη Γερμανία

Από Klelia Avatagelou 

 

Λίγο πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Γερμανία. Την κατηγόρησε ότι είναι «όμηρος» της Ρωσίας επειδή βασίζεται σε αυτή για να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι πλουτίζει μια χώρα που θεωρείται εχθρός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας, γιατί προμηθεύεται βασικά την ενέργειά της από τη Ρωσία. Εμείς πρέπει να προστατεύουμε τη Γερμανία, αλλά αυτή προμηθεύεται ενέργεια από τη Ρωσία. Εξηγήστε το αυτό. Δεν εξηγείται και το ξέρετε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

NBC News

@NBCNews

 President Trump: "Germany is a captive of Russia."

Trump and NATO Secretary General Stoltenberg discuss plans for the summit before a bilateral breakfast in Brussels.

12:45 PM - Jul 11, 2018

 ήρθε δια στόματος της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοεί με αυτό...είναι δύσκολο να πω, αλλά γενικά ναι, αν υπάρχει μια χώρα και μια περιοχή που έχει δει αλλαγή στη ρωσική συμπεριφορά, αυτή είναι η Ευρώπη και μέσα στην Ευρώπη, είναι φυσικά η Γερμανία. Από την άλλη πλευρά, εύχομαι ο Πρόεδρος να πάει με ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας από τη σύνοδο αυτή στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Πούτιν», είπε η γερμανίδα υπουργός.

Ένα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τη σύνοδο είναι οι αμυντικές δαπάνες.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

 Many countries in NATO, which we are expected to defend, are not only short of their current commitment of 2% (which is low), but are also delinquent for many years in payments that have not been made. Will they reimburse the U.S.?

8:01 PM - Jul 10, 2018

 

Ο Τραμπ έχει επικρίνει επανειλημμένως τους συμμάχους των ΗΠΑ για το επίπεδο των αμυντικών δαπανών τους, ζητώντας την αύξησή τους.